Bozdağ, Gülen için ABD'ye yeni bir mektup gönderdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'li mevkidaşına mektup yazdı. Mektupta FETÖ elebaşı Gülen'in iadesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ, Gülen için ABD'ye yeni bir mektup gönderdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Adalet Bakanlığı görevine getirilen Jeff Sessions'a mektup gönderdi.

Adalet Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Bozdağ, mektubunda "Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanı olarak atanmanız dolayısıyla en içten tebriklerimi sunar ve görevinizde başarılar dilerim"dedi.

GÜLEN'İN İADESİ İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR

Bozdağ'ın mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Engin mesleki tecrübeniz ve seçkin hukuk kariyeriniz itibariyle bu görevi layıkıyla yerine getireceğinize ve bu sayede ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin Bakanlığınız döneminde artarak süreceğine yürekten inanıyorum. Bildiğiniz üzere, iki ülke Adalet Bakanlıklarının en önemli gündem maddesi ABD'nin Pennsylvania eyaletinde ikamet eden, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kurucusu ve yöneticisi Fetullah Gülen'in iade sürecidir. Teröristbaşı Gülen hakkındaki geçici tutuklama ve iade talepleri zamanında Bakanlığınıza sunulmuş, daha sonra istenilen ek bilgi ve belgeler de ayrıca iletilmiştir. Türk halkı ve devleti, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün talimatını veren ve halen ulusal güvenliğimiz için büyük bir tehdit teşkil eden FETÖ lideri Gülen'in ülkemize iade edileceği beklentisi içindedir. Gülen'in iadesi iki ülke ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Aramızdaki ikili anlaşma gereğince geçici tutuklama ve iade süreçlerinin hızlı ve müspet bir şekilde neticelendirilmesi önem arz etmektedir. Bu vesileyle, ülkelerimize yönelik her türlü terör tehditlerine karşı samimi işbirliğimizin mevcut ilişkilerimizi daha da geliştireceğini ifade etmek isterim."

Yorumlar

catlılar ölmedi hırsıza suçluya bey efendi muamelesi gösterilmez. devlet işini bilir abd de bir organizasyonla onu o topraklarda leş etmektır devlet icraatı. getırıp iç kargaşalık kutuplaştırıp halkı rahatsız etmeyin.