Bozdağ: FETÖ Avrupa'da milletvekillerine rüşvet dağıtıyor

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ'nün Avrupa Birliği ülkelerinde Türkiye aleyhtarlığı için rüşvet dağıttığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: FETÖ Avrupa'da milletvekillerine rüşvet dağıtıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İngilizce yayın yapan Daily Sabah gazetesinin Avrupa Parlamentosu'nda (AP) dağıtımının durdurulmasına ilişkin olarak "Daily Sabah'ın yasaklanmasının ardında mutlaka FETÖ vardır. Çünkü Daily Sabah onların maskesini düşürüyor. Farklı bir görüşün dile getirilmesine tahammül edemeyen bir AP Başkanı var" dedi. "FETÖ ve PKK terör örgütlerinin telkinleriyle hareket ediyorlar. Sonra hep beraber Türkiye aleyhinde faaliyet gösteriyorlar" diyerek AP'ye tepki göteren Bozdağ, "FETÖ bazı siyasetçilere para vererek Türkiye'yi suçlamalarını sağlıyorlar" görüşünü savundu. 

Bozdağ, vatandaşlıktan çıkarılma yasasıyla ilgili olarak "​Şu anda Türkiye'de bunların büyük bir kısmıyla ilgili adli soruşturma var. Vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili kanun çıkarıldı. Bu konuda süreç ilerliyor" diye konuştu.

Bekir Bozdağ'ın Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a vediği söyleşinin bir bölümü şöyle:

- Teröristbaşı Gülen'in iadesi konusunda son gelişmeler nedir? Trump yönetiminde ilerleme kaydedildi mi?

FETÖ terör örgütü lideri hakkındaki iade dosyası geniş bir şekilde ABD Adalet Bakanlığına iletildi. Trump'ın seçimi kazanmasının ardından Türkiye kamuoyunda bir olumlu beklenti vardı. Yeni Adalet Bakanı göreve başladıktan sonra kendisine bir tebrik mektubu gönderdim ve teröristbaşı Gülen'in iadesi konusundaki beklentimizi tekrarladım. Geçtiğimiz Salı günü de kendisiyle bu konuda bir telefon görüşmemiz oldu. "ABD halkı için Usame bin Ladin ne anlam ifade ediyorsa terörist Gülen bizim için aynı anlamı ifade ediyor" dedim. ABD'de hiçbir kısıtlamada olmadan Türkiye aleyhinde faaliyetlerine devam etmesinin bizim tarafımızdan rahatsızlıkla karşılandığını söyledim.

- Bizim bu konuda ABD yönetiminden talebimiz nedir?

Bizim öncelikli hedefimiz geçici olarak tutuklanması ve faaliyetlerine sınırlama getirilmesidir. İki yönetim arasında ne fark var derseniz öncelikle üslup farkı var. Obama yönetiminin meseleye alış tarzı ile yeni yönetimin ele alış tarzı çok farklı. Trump yönetiminin tavrı daha olumlu. Ancak iade ile ilgili dosyalar hala adli makamlara gönderilmedi. Bizim talebimiz acil bir şekilde geçici olarak tutuklanması ve örgütün faaliyetlerinin sınırlandırılması. Umarız bu konu Türkiye-ABD dostluğuna zarar vermeden sonuçlandırılır.

- Kanada'ya kaçacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtıyor mu? 

İstihbarat örgütümüzün bu konuda ciddi bilgileri var. Biz bu bilgileri ABD Adalet Bakanlığı'na ilettik. Kanada'da büyük bir çiftlik arazisi aldıklarını ve buraya geçiş için hazırlıklara başladığını biliyoruz. Trump yönetimi işbaşına geldikten sonra Kanada'da hazırlıklar hızlandırıldı. Nereye giderse gitsin Türkiye peşini bırakmayacaktır.

- Avrupa'da son dönemde yayılan Türkiye düşmanlığı ve islamofobiyi neye bağlıyorsunuz? 

Avrupa'da son günlerde zirve yapan Türkiye düşmanlığı ve islamofobi uzun zamandır yayılan bir veba hastalığı gibi. AB ülkeleri bu hastalığa karşı tedavi uygulamalıdır. Bugün yabancılara yönelik şiddete dönüşen bu hastalık yakında kendi yöneticilerine yönelecektir. Türk bakanları konuşturmadıkları gibi yakında kendi ülkelerinde konuşamayacaklar. Bunlar AB değerlerini imha etmektedir. Yarın Merkel'i konuşturmazlarsa biz onları Türkiye'de istedikleri yerde konuşması için zemin hazırlarız. Özgürlükler noktasında Türkiye AB ülkelerinden daha ileridedir.

- Basın özgürlüğü konusunda Türkiye'yi sürekli suçlayan Avrupa Parlamentosu'nun Daily Sabah'a yönelik yasaklayıcı tavrı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Avrupa Parlamentosu Başkanı'nın talimatıyla Daily Sabah Gazetesi'nin dağıtımının engellenmesi, ifade hürriyetini, basın hürriyetini, hukuk devletini katletmiştir. AP'nin görevi bu mudur? Bir gazetenin orada dağıtımının engellenmesi Avrupa'nın hangi değeri ile örtüşüyor. Daily Sabah hangi suçu işlediği için dağıtımını engelliyorsunuz? Avrupa'daki meslektaşlarımız Türkiye'yi doğru yöntemlerle takip etmiyor. FETÖ ve PKK terör örgütlerinin telkinleriyle hareket ediyorlar. Sonra hep beraber Türkiye aleyhinde faaliyet gösteriyorlar. Bazı siyasetçilere para vererek Türkiye'yi suçlamalarını sağlıyorlar.

- Avrupa'daki bu Türkiye karşıtı söylemin yükselmesini neye bağlıyorsunuz?

Fetullahçı örgütün Avrupa'daki uzantıları bazı gazetecilere para vererek Türkiye'yi karalayıcı yazılar yazdırıyorlar. Türkiye ile ilgili kanaatlerini FETÖ oluşturuyor. 102 senatörün 90'ı FETÖ lehinde bir metine imza atıyor. Bu kadar senatör ABD lehinde bir yazıya imza atmış mıdır? Bu insanlara yapılan yardımlar incelensin. FETÖ'den ne kadar bağış aldıklarını göreceklerdir. Daily Sabah'ın yasaklanmasının ardında mutlaka FETÖ vardır. Çünkü Daily Sabah onların maskesini düşürüyor. Farklı bir görüşün dile getirilmesine tahammül edemeyen bir AP Başkanı var.

-Avrupa'da Türkiye düşmanlığını örgütleyen Fetullahçı hainlerle ilgili yasal olarak neler yapılabilir? 

Şu anda Türkiye'de bunların büyük bir kısmıyla ilgili adli soruşturma var. Vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili kanun çıkarıldı. Bu konuda süreç ilerliyor.

Yorumlar

ihsan bunu defalarca yazdım himmetler rüşvete gidiyor diye ab de ki melun tezgahlar fetö nün eseri yapılacak iş putinin yaptırdığı gibi orda bunları temizlemek