Boynuna ip bağlanan çocuğa psikolojik ailesine sosyal destek sağlanacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ustası tarafından boynundan iple bağlanarak motosiklet arkasında çekilen çocuk için kaymakamlık devreye girdi.

Google Haberlere Abone ol
Boynuna ip bağlanan çocuğa psikolojik ailesine sosyal destek sağlanacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ustası tarafından boynundan iple bağlanarak motosiklet arkasında çekilen çocuk için kaymakamlık devreye girdi. Kaymakam Ekrem Çalık, boynuna ip bağlanan berber çırağı için psikolojik, aile için de sosyal destek sağlanacağını açıkladı. Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de çocuğun dikkat dağınıklığı nedeniyle acilen bir çocuk psikiyatrisine yönlendirilmesinin sağlanacağını duyurdu.

Fethiye’de dün öğle saatlerinde çalıştığı berber tarafından boynuna ip bağlanıp motosikletle gezdirilen B.A.G.(11) gündemde kalmaya devam ediyor. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, görüntünün vahim olduğunu, çocuğun boynundan motosiklete bağlanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. B.A.G.'nin ailesine danışmanlık hizmeti verileceğini anlatan Çalık, olayın Fethiye’de yaşanmış olmasının kendilerini derinden üzdüğünü açıkladı. Olayın emniyete intikal etmesinin ardından süratle olay yerine giden polis memurları tarafından konuya müdahil edildiğini ve yargı yollarına intikal ettirildiğini kaydeden Çalık, "Diğer taraftan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü uzman elemanlarınca konu incelendi. Çocuğa psikolojik ailesine ise sosyal destek verilmesi kararlaştırıldı. Tabi konu muhtemelen meslek odası tarafından değerlendirilecek. Gereği neyse yapılacak. Maalesef bu tür bir şeyin asla yaşanmaması gerekir. Hiçbir şekilde kabul edilecek bir görüntü değil.” dedi.

Öte yandan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu tarafından olayla ilgili yazılı bir açıklama yayınlandı. Bakanlığın talimatıyla İl Müdürlüğü'nden sosyal hizmet uzmanının görevlendirildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: "Ustası tarafından kötü muameleye maruz bırakılan çocuğun yaşadığı olumsuzluktan en az seviyede etkilenmesi için danışmanlık hizmeti verilmesi, çocuğun dikkat dağınıklığı nedeniyle acilen bir Çocuk Psikiyatrisine yönlendirilmesi ve ayrıca olayın yaşandığı ilk günlerin de olumsuz etkisi nedeniyle tüm aileye danışmanlık hizmeti verilmesinin uygun olacağı kanaati oluşmuş ve bu yönde çalışmalar başlatılmıştır. Olaya maruz kalan B.A.G, kardeşleri ve ailesi ile mesleki çalışmalar yapmak üzere 28 Ocak 2014 tarihi itibariyle de bir sosyal hizmet uzmanı ve bir psikolog görevlendirilmesi daha yapılmıştır. Olay adli makamlara intikal etmiştir. Adli sürecin soncuna göre Bakanlığımızca çocukla ilgili yapılması gerekenler yapılacaktır." CİHAN

Yorumlar