Boynuna 7 kere dolanan kordonla sağlıklı doğdu

Bolu'da hayata kordonu 7 kez boynuna dolanmış halde iki dişiyle birlikte doğan "Ada" bebek görenleri hayrete düşürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Boynuna 7 kere dolanan kordonla sağlıklı doğdu

Bolu'da hayata kordonu 7 kez boynuna dolanmış halde iki dişiyle birlikte doğan "Ada" bebek görenleri hayrete düşürüyor.

Özel Fatma Hatun Hastanesi'nde hayata gözlerini açan Ada bebek, kordonu 7 kez boynuna dolanmış halde doğdu. Ada bebek bu durumda doğan ve hayatta kalan ender bebeklerden. Üstelik Ada bebek iki dişiyle de anne ve babasını şaşırttı. Özel Fatma Hatun Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoru Op. Dr. Cengizhan Kolata, Ada bebekte nadir iki durumla karşılaştıklarını söyledi. Didem ve Mehmet Öztürk çiftinin ikinci kızları Ada bebek, Özel Fatma Hatun Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoru Op. Dr. Cengizhan Kolata tarafından spinal sezeryan ile dünyaya getirildi.

Op. Dr. Cengizhan Kolata ameliyat sırasında bebeğin kordonunun boynuna 7 kez dolandığını gördü ve kordonun bebeğe bir zarar vermemesini mucize olarak niteledi. Üstelik Ada bebek alt damağında iki dişi ile dünyaya geldi. Bebeklerin dişleri ile doğması milyonda bir görülüyor. Eğer dişler anneye zarar verirse yapılan operasyon ile çekiliyor. Sabah 10.00’da dünyaya gelen Ada bebek Didem ve Mehmet Öztürk çiftinin ikinci kızları. İlk çocuklarında böyle bir durumla karşılaşmayan aile Ada’nın dişlerini görünce çok şaşırmış. 7 kez kordon dolanmasından sonra dünyaya gelen Ada ise hiçbir şeyin farkında değil. Ablası Dilara tarafından büyük bir özenle bakılıyor.


Özel Fatma Hatun Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoru Op. Dr. Cengizhan Kolata, Ada bebeğin durumuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Didem Hanım’ın ikinci bebeği. Sezaryenle doğumu gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında bebek ters geldiği için göbek kordonunun etrafında 7 kez dolandığını gördük. 7 kez dolanma sonrasında trajik sonuçlar olabilirdi ama boynunu tam sıkmadığı için bu aşamaya kadar herhangi bir sıkıntı olmamıştı. Göbek kordonu iki katından fazla idi. Yaklaşık 2 metre civarında uzun bir kordonu vardı. Bebeğin anne karnındaki hareketleri annenin hareketlerinden bağımsız olduğu için herhalde bebeğimiz çok hareketli idi. Zannedersem içeride sürekli dönmüş. Allah'tan şansımız varmış ki sıkı bir dolanma olmadığı için bebeğin beslenmesinde herhangi bir problem olmamış. Kordon dolanmasını bize bir sıkıntı vermeden sonuçlandırdık. Ada bebekte ayrıca çok nadir gördüğümüz alt damakta iki dişimiz var. Doktorluk mesleğimde dişleri ile doğan üçüncü bebeğim oldu. Bazı ailelerde dişli bebekler daha sık görülüyor ama bu ailede genetik bir durum söz konusu değil. Bebeğimizin durumu şuan gayet iyi, çok şanslıyız bu konuda. Bazen tek bir kordon dolanması sıkı bir şekilde oluyor ve trajik sonuçlara sebep olabiliyor. Bazen de 7 kere dolanan kordon sonrası bebekler sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebiliyor. Meslek hayatımda bir kere daha böyle bir olayla karşılaşacağımı zannetmiyorum. Nadir bir durum. Dobler cihazı ile belli olan bir durum kordon dolanması. Dolaşım problemi olduğu zaman acil ameliyata alıyoruz. Bizim takiplerimizde bebek bir türlü aşağıya inmedi. Normal poliklinik şartlarında boynundaki ilk sırayı görebildim. Altında sıra sıra dolanan kordonları seçemedik. Öyle bir durum da tahmin etmemiştik. Anne bir kordonun dolandığını biliyordu."

Doğum sırasında bilinci açık olan anne Didem Öztürk ise "Bebeğin boynuna kordonun 7 defa dolandığını duyduğumda çok korktum. Sonra ağlama sesini duyunca bütün korkularım geçti. Çok şükür bebeğim sağlıklı, doktorumuza teşekkür ediyoruz bu mucizeyi bize yaşattığı için." dedi.

CİHAN

Yorumlar