Boydak: Aylık ihracatımız 150 milyon dolar bandına oturdu

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) verilerine göre 2014 yılı Mart ayı ihracat rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 oranında artarak 150,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Mart ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri...

Google Haberlere Abone ol
Boydak: Aylık ihracatımız 150 milyon dolar bandına oturdu

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) verilerine göre 2014 yılı Mart ayı ihracat rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 oranında artarak 150,8 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Mart ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “İhracatımızın 150 milyon dolar bandına oturacağını daha önce ifade etmiştim. Rakamlara baktığımız zaman tamda 150 milyon dolar bandına oturduğumuzu görmekteyiz. Yılın ikinci yarısından itibaren rakamlarımız daha da yukarı çıkarak 170-180 milyon dolarlara gelmiş olacak ki, bizde daha önce koyduğumuz 2 milyar dolar olan hedefimizi yakalamış olacağız” dedi.

İhracatta yine Irak’ın açık ara önde olduğunu, ardından Almanya ve ABD’nin geldiğini açıklayan Başkan Boydak, en çok ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir-çelik-sac-iletken-maden, mobilya ve tekstil olduğunu, HES Hacılar Sanayi ve Ticaret A.Ş, Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ve Boydak Dış Ticaret A.Ş.’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

İhracatçı sayısının her geçen gün arttığını ve bunun sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Boydak, “ihracatçı sayılarımızla birlikte serbest bölgemizdeki faaliyetlerimizde artmaya devam ediyor. Bu ay baktığımız zaman tam 173 üyemizin ihracat yaptığını görmekteyiz. Bunun yanında 20 bin dolardan fazla ihraç kayıtlı satış gerçekleştiren irili ufaklı firmalarımız var. Her zaman söylediğimiz gibi risklerimizi dağıtmamız gerekiyor. Hem iç piyasada olacağız, hem ihracat pazarlarında olacağız. Ancak ekonomide iniş çıkışların çok olduğu dönelerde ihracat pazarlarına daha fazla önem vermemiz, firmalarımızın geleceği bakımından da önem arz etmektedir. Bu vesile ile tüm ihracatçılarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar