Boyabat’ta parklar mahalleliye zimmetleniyor

Boyabat Belediyesi, şehir merkezindeki parkları yeniden yaparak mahalleliye zimmetleyecek. Bu yöntemle parkların korunması sağlanmış olacak.Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat’ın mevcut sorunları ve yapılacak olan projeler hakkında...

Google Haberlere Abone ol
Boyabat’ta parklar mahalleliye zimmetleniyor

Boyabat Belediyesi, şehir merkezindeki parkları yeniden yaparak mahalleliye zimmetleyecek. Bu yöntemle parkların korunması sağlanmış olacak.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat’ın mevcut sorunları ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi. Şehir merkezindeki tüm parkların yeniden gözden geçirilip düzenleneceğini belirten Çakıcı, korunması için de mahalleliye zimmetleneceğini söyledi. Bu vesileyle herkesin kendi mahallesindeki park veya park alanlarına sahip çıkacağını ifade den Çakıcı, ‘‘Parklar yapıldıktan sonra korunması daha zor oluyor. Biz yeni dönemde pakları elden geçirip mahalleliye teslim edeceğiz. Herkes kendi mahallesindeki park veya park alanlarını koruyacak. Eksikliklerini bizlere bildirecek, biz de bunlarla en kısa sürede ilgileneceğiz.’’ dedi.

Bu yıl park ve park alanları için bütçeden 200 ile 300 milyon arasında bir bütçe ayırmayı düşündüklerini de sözlerine ekleyen Çakıcı, özellikle vatandaşların büyük rağbet gösterdikleri Alparslan Türkeş Parkı’nın cazibe alanı haline getirilmesi için proje hazırladıklarını söyledi. Parkı, en az Boyabat’ın 20 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek bir yapıya getireceklerini söyleyen Çakıcı, ‘‘Park içindeki düzenlemeleri yeniden yapacağız. Parka yenilikler kazandıracağız.’’ diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar