Boyabat’ta Kur’an kursu yararına kermes

Boyabat Müftülüğü tarafından Kur’an kursu öğrencilerinin yararına kermes düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Boyabat’ta Kur’an kursu yararına kermes

Boyabat Müftülüğü tarafından Kur’an kursu öğrencilerinin yararına kermes düzenlendi. Kermesten elde edilecek gelirle kursların ve kurslarda okuyan öğrencilerin ihtiyaçları karşılanacak.

Boyabat Müftülüğü tarafından düzenlenen kermes, Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Açılışı yapan Kaymakam Bilal Bozdemir, kermesin hayırlı uğurlu olmasını diledi. İlçe Müftüsü İsa Sağlam ise kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İlçe genelinde 12 tane Kur’an kursumuz var. Duyarlı insanlarımızın destekleri ile bu kermeste elde edilecek olan gelir ile bu kurslarımızın kısmen de olsa eksiklikleri giderilmiş olacak. 2 yıl önce bu kurslarda 195 öğrenci Kur’an-ı Kerim öğrenirken, şu anda 695 öğrencimiz var. Biz buralarda Allah’ın kelamını okutturuyoruz. Allah destek veren herkesten razı olsun. İnşallah bu kurs ve kursiyerlerin sayısı önümüzdeki yıllarda daha da artacak." dedi.

Beyazıt Camii avlusu ile Özel İdare İşhanı karşısında açılışı yapılan kermese Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kur'an kursları, öğretmen ve öğrencileri, müftülük personeli ve davetliler katıldı. 7 gün açık kalacağı ifade edilen kermeste gıda, tatlı, yemek ve giyim çeşitleri satılacak.
CİHAN

Yorumlar