Boyabat'a doğal gaz için ikinci şans

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından 22 Şubat 2013 tarihinde alınan karar ile nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz getirilmesi için verilen sürede şansını kullanamayan Boyabatlılara bir şans daha doğdu.

Google Haberlere Abone ol
Boyabat'a doğal gaz için ikinci şans

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından 22 Şubat 2013 tarihinde alınan karar ile nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz getirilmesi için verilen sürede şansını kullanamayan Boyabatlılara bir şans daha doğdu. Boyabat Belediyesi’nin çalışmaları neticesinde, 30 Aralık 2013 tarihinde alınan kararla doğal gaz için verilen süre 6 ay daha uzatıldı.

Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada doğal gazın modern şehirler için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu söyleyerek, ikinci kez tanınan bu fırsattan vatandaşların yararlanmalarını istedi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeler için uygulamaya koyduğu doğal gaz projesinin 6 ay daha uzatıldığına dikkat çeken Ermiş, bu tarihi fırsat için vatandaşların bu süre içerisinde abonelik işlemleri yapmalarını istedi. Aksi halde, tanınan bu altın değerindeki fırsatın bir daha gelmeyeceğini belirten Ermiş, "Doğal gaz modern şehirlerin olmazsa olmazıdır. Bu fırsattan yararlanmak istiyoruz. Doğal gaz ile artık vatandaşların zehir soluma derdi sona erecek. Her yönüyle avantajlı olan bu projeden faydalanmak istiyorsak, vatandaşlarımızın acilen abone olmalarını istiyoruz. Doğal gazın gelmesi ile birlikte hava kirliliği bitecek. Çevre temizliği ve ısınma rahatlık sağlanacak. Sağlıklı ve temiz bir Boyabat için doğal gaz çok önemlidir." dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan İlçelere doğal gaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nün görevlendirilmesine ilişkin, 22.02.2013 tarih ve 2013/4347 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan esaslara göre nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerin, ilgili elektrik dağıtım şirketi nezdinde tutulan güncel toplam mesken elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ına tekabül eden elektrik abonelerinin, doğal gaz bağlantı bedelini yatırmaları gerektiği belirtilmişti.

Ekim 2013 sonuna kadar devam eden sürede yaşanıldığı iddia edilen bir durumdan dolayı başvuruların yapılmadığı belirtildi. Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, bu durum üzerine yeniden Bakanlık yetkilileri ile görüşerek sürenin uzatılmasını sağladı. 30 Haziran 2014 tarihine kadar uzatılan başvurular için vatandaşların, 2014 yılı doğal gaz bağlantı bedeli olan 335 lirayı yatırmaları gerekiyor.
CİHAN

Yorumlar