Botan Efsanesi İstanbul'da İkinci Kez Esecek

Siirt Valiliği bünyesinde kurulan Botan Efsanesi (Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu), İstanbul'da ikinci kez esmeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Botan Efsanesi İstanbul'da İkinci Kez Esecek

Siirt Valiliği bünyesinde kurulan Botan Efsanesi (Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu), İstanbul'da ikinci kez esmeye hazırlanıyor.

    Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın himaye ve destekleriyle kurulan Botan Efsanesi, 27 Aralık 2013 Cuma günü saat 20.00'de İstanbul Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahne alacak. Botan Efsanesi'nin lansmanı olarak planlanan programa, İstanbullular büyük ilgi gösteriyor.

    Botan Efsanesi'nin Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak lansmana, birçok ünlünün davet edildiğini belirten Vali Ahmet Aydın, "Siirt'in yaşayan 3 kültürünü tanıtmak amacıyla Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu'nu valiliğimiz bünyesinde kurduk. İlk gösterimi Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Botan Efsanemizin galasını onurlandıran Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi başta olmak tüm davetlilerin beğenisini ve takdirini kazanmıştı. Biz bu projeyi daha da büyütmek amacındayız. Bu amaçla Botan Efsanesi'ni daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla yaptığımız işbirliği neticesinde İstanbul Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde lansmanını gerçekleştireceğiz. Bu özel gösterimize tüm halkımızı davet ediyoruz." dedi.

    Siirt'in kültürünü tanıtmak amacıyla Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu'nu kurduklarını belirten Vali Ahmet Aydın, "Siirt'in binlerce yıllık tarihini, efsanelerini, günümüze kadar gelen ölümsüz kahramanlarını, kültürel dokusunu dans dili ile sunmak amacıyla valiliğimiz bünyesinde kurduğumuz Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu, 27 Aralık 2013 Cuma günü saat 20.00'de Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde görsel bir şölen sunacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğretmen, öğrenci ve değişik esnaflardan kurduğumuz Botan Efsanesi'ni ikinci kez İstanbullulara buluşturacağımız için büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu heyecanı ve mutluluğumuzu tüm halkımızla paylaşmak arzusundayız. Tüm halkımızı Botan Efsanesi'nin lansmanına davet ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar