Bosna'nın dörtte biri evsiz kaldı, Bursa afete sessiz kalmadı

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, sel felaketinden sonra ülkede incelemelerde bulunduğunu belirterek, "1 milyon insan evsiz kaldı, orada her şeye ihtiyaç var." dedi. Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketine destek olmak için Bursa’da...

Google Haberlere Abone ol
Bosna'nın dörtte biri evsiz kaldı, Bursa afete sessiz kalmadı

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, sel felaketinden sonra ülkede incelemelerde bulunduğunu belirterek, "1 milyon insan evsiz kaldı, orada her şeye ihtiyaç var." dedi.

Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketine destek olmak için Bursa’da yardım kampanyası başlatıldı. İsteyen vatandaşler hem ayni hem de nakdi yardımda bulunabilecek. Boya, battaniye, kanapeye öncelik verilirken her türlü yardım kabul edilecek. Bursa, Bosna Hersek’te yaşanan 120 yılın en büyük sel felaketinin yaralarını sarmak için yapılan çağrılara cevap veriyor. Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu tarafından ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatıldı.

Vali Münir Karaloğlu, kampanyayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile birlikte Heykel Valilik binasında açıkladı. Vali Karaloğlu, Soma’dan sonra kardeş ülke Bosna Hersek’te de büyük bir felaket yaşandığını söyledi. Vali Karaloğlu, "1 milyon nüfusunda selden etkilendi. Büyük bir nüfusun evsiz kalmasının, barınma ve beslenme ihtiyacı çekmesinin zor olduğunu görüyoruz. Aynı zorlukları Van’da 600 bin insanla yaşadık. Bosna’nın mevcut nüfusunun 4 milyon olduğunu biliyoruz. Acil olarak ev eşyası, inşaat malzemeleri ve giysiye ihtiyaçı var." diye konuştu.

Para yardımlarının Bursa Valiliği tarafından açılan banka hesaplarında Kızılay ve AFAD tarafından toplanacağını ifade eden Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Fahri Konsolosluk tarafından kurulacak lojistik merkeze de eşya yardımlarının iletilebileceğini vurguladı. Bursa’dan Bosna Hersek’e güçlü bir yardım eli uzatılmasını isteyen Karaloğlu, yardım eli uzatmak isteyen vatandaşlar ve işadamlarına nakliye desteği de sağlanacağını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise kardeş ülke Bosna Hersek’in yardım eli beklediğini vurgulayarak, "Bursa’nın Türkiye ve Bosna Hersek arasında köprü görevi görüyor. Şu an orada okullar, evler, binalar suyun altında kaldı. Yok oldu. Yatacak yatakları, üzerine giyecekleri, sarılacakları battaniyeleri bile yok. Dostluk iyi günde kötü günde belli olur. Büyükşehir olarak bizden talep edilen çekyat ve battaniyeden oluşan iki TIR’ı perşembe günü yola çıkartacağız. Bosna gibi dost, kardeş ülkemizin başına böyle bir felaket geldiyse bizlerde bunu fırsata çevirelim. Türkiye’nin gerçek dost, ilk yetişen ülke olduğunu gösterelim. Bursa’nın da en iyi dost olduğunu ve yaraları sarmada en önce koştuğunu gösterelim. bunun için belediye ekiplerimiz orada olacak ve eksiklikleri tespit edecek. Marmara Belediyeler Birliği olarak da üye belediyelerimiz birer şehre destek olacak." diye konuştu.

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de sel felaketinden sonra ülkede incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, birçok bölgenin heyelan tehlikesi altında olduğunu, mahallelerin ve evlerin heyelan nedeniyle yer değiştirdiğini söyledi. Evlerin, okulların, iş yerlerinin, kamu binalarının sular altında kaldığını anlatan Çilek, vatandaşların selden üzerindeki giysilerden başka bir şey alamadan kaçtığının altını çizdi. AFAD’ın ilk yardımları yaptığını kaydeden Çilek, işadamlarından ve vatandaşlardan çok fazla yardım telefonları aldıklarını belirtti. Çilek, yardımlar için Fahri Konsolosluğun hafta sonu da dahil çalıştığını ve yardım etmek isteyenlerin 0 224 223 98 96 numaralı telefonlardan ulaşabileceğini söyledi.

Yardım yapmak isteyenler için hesap numaraları:

VAKIF BANK BURSA ŞUBESİ

TL HESAP IBAN NO:

TR55 0001 5001 5800 7302 2293 74

DOLAR HESAP IBAN NO

TR75 0001 5001 5804 8014 6977 95

EURO HESAP IBAN NO

TR04 0001 5001 5804 8014 6978 12

TC ZİRAAT BANKASI - Bursa Şubesi

TL HESAP NO : 37219383-5006

İBAN NO: TR24 0001 0000 6037 2193 8350 06

USD HESAP NO : 37219383-5007

İBAN NO: TR94 0001 0000 6037 2193 8350 07

CİHAN

Yorumlar