Boşnaklar Vali Büyük’ü ziyaret etti

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Gezer, ziyarette Vali Büyük’e derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri ve çalışmaları hakkında...

Google Haberlere Abone ol
Boşnaklar Vali Büyük’ü ziyaret etti

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.

Gezer, ziyarette Vali Büyük’e derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Gezer, 1992 yılında başlayan ve 1995 yılına kadar süren Sırp katliamı ile Adana’da yaşayan Boşnaklar olarak, hem Bosna’ya yardım hem kültürlerini koruma amacıyla 25 Ocak 1995 yılında derneği kurduklarını belirtti. Başkan Gezer, derneğin amacını ise şöyle anlattı: "Derneğimizin amacı, Adana’da yaşayan Boşnaklar arasındaki sosyal dayanışmayı sağlayarak, kültür ve geleneklerimizin yaşatılması için çalışmalar yapma, üyelerinin gönüllü çalışmaları ile kültürümüzün tanınmasına ve gençlerimiz tarafından öğrenilmesine aracı olmak, yurt içi ve yurt dışındaki sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak faaliyet konusu alanlarda yerel ve uluslararası düzeyde faaliyette bulunmaktır."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Mustafa Büyük ise Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin barış, kardeşlik ve yardımlaşma adına, örnek olacak nitelikte anlamlı çalışmalara ve etkinliklere imza attığını söyledi. Vali Mustafa Büyük, dernek üyeleri ve yöneticilerini başarılı çalışmalardan dolayı kutlarken, gerçekleştirilecek etkinliklerin destekçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar