Boşnaklar Başkan Kocaoğlu'nu MHP adayı Taşer'e şikâyet etti

İzmir Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, kendilerini ziyaret eden MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu şikayet etti.

Google Haberlere Abone ol
Boşnaklar Başkan Kocaoğlu'nu MHP adayı Taşer'e şikâyet etti

İzmir Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, kendilerini ziyaret eden MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu şikayet etti. Yavuz, “Başkan Kocaoğlu, uluslararası projelerimizde bizi yalnız bıraktı. Bosna başta olmak üzere sekiz ülkede yapacağımız İzmir tanıtımı için yanımızda olmadı.” dedi.

Mevcut belediyeden yana sıkıntılı olduklarını belirten Dernek Başkanı Yavuz, “Uluslararası bir proje yapıyoruz. İnsanlık tarihinin en büyük vahşetinin yaşandığı, 50 bin kişi üzerinde insanın katledildiği Srebrenika’da toplu defin ve anma gününde bu acıyı yaşama ve dinî vecibelerimizi yerine getirme kararı aldık fakat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan ve Kocaoğlu’ndan hiçbir destek alamadık. Bize ne araç ne teknik destek ne de manevi destek verdiler. Boşnaklar olarak hiç bu kadar yalnız bırakılmamıştık.” şeklinde konuştu.

MHP adayı Taşer ise Boşnak ve diğer göçmen derneklerinin, diğer hemşehri derneklerinden bir farkı olduğunu belirterek, “Bizler biraz daha hüzünlü ve biraz daha buruk insanlarız. Bizim ata topraklarımıza gidip özlem giderebilme şansımız yok. İşte bu bizim burukluğumuzun ve hüznümüzün sebebidir. Bir de geçtiğimiz yüzyılın sonunda maruz kaldığımız vahşet ve zulüm, bizleri çok daha hassas hale getirmiştir. Diğer hemşehri dernekleri, gidip ülkelerini ve şehirlerini ziyaret edebiliyor fakat bu bizler için zor oluyor. Yine de her şartta Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne en büyük sadakati hemşehrilerimizin göstermesi, bizim için onur kaynağı. Bizim gibi zulme maruz kalanların sığınağı olan bu vatan, bu millet ve bu devlet daima ayakta kalmalıdır. Biz Boşnaklar bunun teminatıyız. Vatanımızın ve milletimizin bekçisiyiz. İzmir bizlerle daha güzel ve güçlü. Bu gücü, her alanda en verimli şekilde değerlendireceğiz. Birlikte yorulacak, birlikte başarılı olacağız. Göreve geldiğimizde hemşehri derneklerimizin yanında olacağız, birlikte İzmir’in sorunları için çalışacağız. Etkinliklerinizde her zaman yanınızda olacağız, bunun bizzat sözünü veriyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar