Boşnak Türkleri’nden Aldızmaz’a börekli-tatlılı teşekkür ziyareti

Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği üyeleri, Srebrenitsa Soykırım Anıtı’nı yaptırıp Merkez Park’a koydurduğu için Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a pita böreği ve tatlısıyla teşekkür ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Boşnak Türkleri’nden Aldızmaz’a börekli-tatlılı teşekkür ziyareti

Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği üyeleri, Srebrenitsa Soykırım Anıtı’nı yaptırıp Merkez Park’a koydurduğu için Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a pita böreği ve tatlısıyla teşekkür ziyaretinde bulundu. Aldırmaz’ın hizmetlerini unutmayacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Züleyha Özbek, anıtın dünya barışına katkıda bulunacağını belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da soykırımın insanlık utancı olduğunu ve yenilerinin yaşanmaması için unutturulmaması gerektiğini vurguladı. Yeni neslin geçmişte yaşanan acıları öğrenmesini ve ders almasını istediklerini ifade eden Zihni Aldırmaz, “Srebrenitsa Soykırım Anıtı hem orada katledilen insanlarımızın anısını yaşatacak, hem de soykırımın nasıl bir insanlık dramı, suçu olduğunu yeni nesile öğretecektir.” dedi.

Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Hocalı Soykırım Anıtı başvurusunu da değerlendirmeye aldıklarını ve yine Merkez Park içinde böyle bir anıt için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirten Aldırmaz, başkanlık makamında olsun ya da olmasın, Adana için çalışmaya devam edeceğini kaydetti. Adana Balkan Boşnak Türkleri Kültür ve Dostluk Derneği’nin kendilerine ait bir mekanları olmadığını da öğrenen Aldırmaz, Mimar Sinan Kültür Parkı tesisleri içinde derneğe yer tahsis edilmesi için talimat da verdi. Aldırmaz, konuklarına masa saati ve köstekli saat hediye etti. CİHAN

Yorumlar