Bosna milli takımı, Nijerya maçından sonra şokta

Nijerya'lı Peter Odemwingie'nin golüyle Arena Pantanal stadında mağlup olan Bosna-Hersek, FIFA Dünya Kupası'nda gruptan çıkma şansını yitirdi. F gurubunda mücadele eden takım, haksız bir ofsayt kararıyla elenmenin şokunu yaşıyor.Arjantin...

Google Haberlere Abone ol
Bosna milli takımı, Nijerya maçından sonra şokta

Nijerya'lı Peter Odemwingie'nin golüyle Arena Pantanal stadında mağlup olan Bosna-Hersek, FIFA Dünya Kupası'nda gruptan çıkma şansını yitirdi. F gurubunda mücadele eden takım, haksız bir ofsayt kararıyla elenmenin şokunu yaşıyor.

Arjantin maçını 2-1 kaybeden Bosna-Hersek, Nijerya'ya maçına hızlı başladı. Oyunun 21. dakikasında Bosna'lı Elması Dzeko'nun attığı gol Yeni Zellandalı hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Dünya medyası, golün ofsayt gerekçesiyle iptal olmasını adaletsizlik olarak niteledi. İngiliz BBC Sport, tekrarlanan görüntülerde pozisyonun ofsayt olmadığını aktarırken, Reuters 'temiz bir golün iptal olduğunu' yazdı. France 24 ise Nijerya'nın hakemler yardımıyla Bosna'yı FIFA Dünya Kupasından elediğini yazdı.

Kızgın olan Bosna'lı yıldızı Dzeko, hakemin çok kötü bir işi yaptığını belirterek, "Bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Hakem utanç verici bir işi yaptı. Biz üzüntülü bir şekilde eve gideceğiz; ama bu hakemi de evine göndermek gerekiyor. Kendisi hem skoru hem de maçın sonucunu değiştirdi, ondan dolayı kaybettik." diye konuştu.

Bosna-Hersek Teknik Direktörü Safet Suşiç Pape de, oyunculara kızmadığını ve onurlu bir şekilde Dünya Kupası'ndan ayrılmak için hazırlandığını söyledi. Susiç, "Nijerya oyuncularını tebrik etmek gerekiyor, kendileri iyi oynadı. Fırsatları değerlendirmeye çalıştı ve sonunda bizden daha şanslı oldular." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar