Bosna Hersek’e 5 TIR dolusu yardım yola çıktı

İstanbul'da CHP'li Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi, Bosna Hersek'e 5 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. Bosna Hersek için ikinci kez yardım malzemesi gönderdiklerini aktaran Büyükçekmece Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek’e 5 TIR dolusu yardım yola çıktı

İstanbul'da CHP'li Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi, Bosna Hersek'e 5 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. Bosna Hersek için ikinci kez yardım malzemesi gönderdiklerini aktaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yaşanan felakete duyarsız kalamayacaklarını söyledi.

Son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek için Marmara Belediyeler Birliği’nin çağrısı üzerine acil toplanan İstanbul’daki belediye başkanları, yardım malzemelerini göndermeye devam ediyor. Bu kapsamında Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi'nin topladığı 5 TIR dolusu yardım malzemesi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yola çıktı. Kıyafet, battaniye, yatak, gıda, elektrik ısıtıcısı, çocuk bezi, ilaç, su ve temiz su borusu gibi eşya ve ihtiyaç maddelerinin bulunduğu TIR’lar Sanski Most Belediyesi’ne teslim edilecek.

TIR’ların hareketi öncesinde yardımlarla ilgili olarak bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, bugüne kadar bugüne kadar 36 TIR’dan oluşan yardımların Bosna Hersek’e ulaştığını söyledi. Başkan Akgün, “Bosna Hersek’te vuku bulan büyük sel felaketinden sonra Marmara Belediyeler birliği çatısı altında acil toplantı yapılarak orada bulunan Büyükelçimizden alınan ihtiyaç listesi doğrultusunda yardımlarımızı devam ettirdik. Bu organizasyon kapsamında ilk yardımlarımızda her belediye ferdi olarak acele yardım etme noktasında hareket etti.” dedi.

Bosna Hersek’te çok büyük sıkıntıların halen devam ettiğine dikkat çeken Akgün, “Bugün de Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir Belediyeleri olarak 5 TIR’lık bir filodan oluşan ve oradan istenilen malzemelerin yer aldığı yaklaşık 100 tonluk yardım yola çıkıyor. Oradaki insanların mutluluğuna mutluluk katacak bu yardım konvoyunu uğurluyoruz. Salı günü ben ve diğer belediye başkanı arkadaşlarımda bizzat Bosna Hersek’e giderek yardımların dağıtımına eşlik edeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar