Boşanma Davaları Adliyeye Gitmeden Açılabilecek

Adalet Bakanlığı, devrim niteliğinde bir uygulamayı hayata geçirdi. UYAP üzerinden boşanma, iş ve tazminat gibi hukuk davaları, UYAP vatandaş portalından açılabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Boşanma Davaları Adliyeye Gitmeden Açılabilecek

Adalet Bakanlığı, adliyelere gitme zahmetini ortadan kaldıracak yeni bir uygulamayı yaşama geçirdi. Artık Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üstünden boşanma, icra, iş, tazminat bu şeklinde yasa davaları, UYAP yurttaş portalından açılabilecek.

E-İMZA İLE İŞLEM TAMAM

Elektronik imzası olan vatandaşlar, UYAP Editör ile hazırlayacakları dava dilekçelerini, e-imzaları ile imzalayacak, Vakıfbank internet bankacılığıyla, eleştiri harcı ve gider avansını ödeyerek dava açma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

HER ŞEYİ TAKİP EDECEKLER

Vatandaşlar, internet üstünden e-Devlet şifresi, e-imza, mobil imza ve e-Devlet üstünden 4 seçenekle UYAP Vatandaş Portalı'na bağlanabiliyor. Bu sayede vatandaşlar, Türkiye genelinde haklarında açılmış davalara ilişkin teferruatları takip edebiliyor.

Vatandaşlar bu davaların aşamalarını (dava konusunu, değerini, taraflarını, duruşma günlerini, dosyanın Yargıtay'dan dönüp dönmediğini) uyum üstünden takip edebilecek. Bakanlık, bu yolla adliyelerdeki yoğunluğun önüne geçmeyi hedefliyor.

İŞTE O ADRESLER

E-imza, http://www.tk.gov.tr/bilgi_ teknolojileri/elektronik_imza/eshs.php adresinde bildirilen kuruluşların birinden temin edilebiliyor. Bu işlemin arkasından yurttaşlar https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandasportal/ index.html adresinden UYAP Vatandaş Portalı giriş sayfasına bağlanabiliyor. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar