Boşanan çiftlerin büyük bölümü üst ebeveyn ilişkilerinden etkileniyor

Psikolojik danışman ve yaşam koçu Sema Yıldırım, Manisa’da boşanan çiftlerin büyük bir bölümünün, üst ebeveyn ilişkilerinden etkilendiğini ve ayrılık yolunu seçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Boşanan çiftlerin büyük bölümü üst ebeveyn ilişkilerinden etkileniyor

Psikolojik danışman ve yaşam koçu Sema Yıldırım, Manisa’da boşanan çiftlerin büyük bir bölümünün, üst ebeveyn ilişkilerinden etkilendiğini ve ayrılık yolunu seçtiğini söyledi. Özellikle Manisa’da boşanmalarda ciddi oranda artış olduğunu dile getiren Yıldırım, “Üst ebeveyn ilişkilerinden çiftler çok fazla etkileniyor. Ege Bölgesi’nde ayrılıklar çok fazla yaşanıyor, çünkü çok fazla göç alıyor. Manisa’da da durum bundan farklı değil. Bazı insanlar, ayrılıkların en fazla yaşandığı illeri özgürleşme yeri olarak algılıyor olabiliyorlar. Alternatifler arttıkça insanların birbirine tahammülü azalıyor. Evlilik, insanlara sorumluluk yüklüyor. İnsanlar, sıkıntıyla uğraşmak yerine diğer alternatifleri değerlendiriyorlar. Bu sebeple de ayrılıklar oluyor. Şu an Manisa’da birçok aileye aile koçluğu yaparak evliliklerini kurtarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Sosyal medyanın Türkiye’de çok önemli bir hal aldığına da değinen Sema Yıldırım, “Şu anda insanlar çok ciddi bir algı kirliliği içinde. Bununla ilgili sosyolojik bir araştırma yaptığınızda görürsünüz ki çok başarılı insanlar, daha yalın hayatlar yaşamıştır. Belki bir doğada bile yıllarca kendini geliştirmiş olabilir. Bir çoban, fizik konusunda gidip yurtdışında eğitim verebilecek seviyeye de ulaşmış olabilir, çünkü bu ortamlarda algı kirlenmesi daha azdır veya yoktur ancak bugün kullandığımız sosyal medya değişik bir hal aldı. Sayfalarda yanda akıp giden reklamlar ve resimler var. Hepsini görsel hafızamız kaydediyor, beynin bir yerlerine yerleştiriyor. Bugün sosyal medya çok etkili. Satışlar için etkili, tanıtım için etkili ve insan hayatını doğrudan etkiler hale geldi.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar