Bosan Büyükelçisi Dzanko: Zor günümüzdeki destek bizim için önemli

Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti. Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile birlikte Bosna Hersek’te yaşanan sel...

Google Haberlere Abone ol
Bosan Büyükelçisi Dzanko: Zor günümüzdeki destek bizim için önemli

Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti.

Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile birlikte Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için yardım kampanyası düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti. Başkan Altepe ile BURULAŞ’taki makamında görüşen Büyükelçi Dzanko, "Bursa’nın önderliğinde Bosna Hersek’e uzatılan yardım eli ve yapılan yardımlar model oldu. Destekler sürüyor. İlk etapta yaralar sarıldı, şu anda insanlar evlerini ayağa kaldırmak için çabalıyorlar. Güçlü ve organize bir şekilde çalışıyoruz. Bursa’dan ve Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerden bu zor zamanda gördüğümüz destek bizler ve tüm Bosna Hersek halkı için çok anlamlı." dedi. Büyükelçi Dzanko, Bosna Hersek’te, Bursa ve Marmara Belediyeler Birliği üye belediyeleri ve yatırımcı iş adamlarıyla ‘yerel kalkınma platformu’ oluşturmayı istediklerini de sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olduğunu belirterek, "Hem Bursa Büyükşehir Belediyesi hem de Marmara Belediyeler Birliği açısından iyi bir çalışma oldu. Bu sadece sel felaketini yaşayan Bosna Hersek için değil, herkes için geçerli. Bu tür durumlarda en kolay organize olan kurumlar belediyelerdir. Bizler de dost ülke Bosna Hersek’e destek olmak, yaraları bir miktar da olsa saralım istedik." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Büyükelçi Dzanko, Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, Bosna Hersek’e özgü bir tablo hediye etti. CİHAN

Yorumlar