Boşaltılan binalar köpeklerin ve madde bağımlıların suç evi haline geldi

Kentsel dönüşüm kapsamında boşatılan binalar çocukların oyun alanı, başıboş köpeklerin barınağı ve madde bağımlıların suç evi haline geldi. Bir yıl önce kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan Ayazpaşa Mahallesi'ndeki binalar,...

Google Haberlere Abone ol
Boşaltılan binalar köpeklerin ve madde bağımlıların suç evi haline geldi

Kentsel dönüşüm kapsamında boşatılan binalar çocukların oyun alanı, başıboş köpeklerin barınağı ve madde bağımlıların suç evi haline geldi.

Bir yıl önce kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan Ayazpaşa Mahallesi'ndeki binalar, çocukların oyun alanı oldu. Her an yıkılabilecek durumda olan binalarda çocuklar, oyun oynuyor, başıboş köpekler, kol geziyor. Mahalle sakinleri boş binalara çocuklar tarafından başıboş köpekler getirildiğini, bu yüzden rahatsız olduklarını, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, “Belediye tarafından kentsel dönüşüm kapsamında buradaki binalar bir yıl önce boşatıldı. Boşaltılan binaların çoğu yıkılmadı. Yıkılmayan binalarda çocuklar oyun oynuyor. Başıboş köpekler, bu binalara getiriliyor. Hayvan barınağı durumunda. Buradaki köpekler çocuklarımıza zarar verecek diye çok korkuyoruz. Camları kırık, kapıları sökülmüş halde bekleyen binaların odun, kömür depoları, köpek barınağı haline getirilmiş durumda. Kimin girip çıktığı belli olmayan ve atıl kalan binalar, evsizlerin ve alkol kullananların mekanı oldu. Terk edilen binalar kokudan ve pislikten girilemez durumda. Maalesef yanlış imarlaşma nedeniyle şehir ıssızlaşmış, harabeye dönüşmüş.” diye konuştu.

Birçok mahallede benzer sıkıntılar olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Bunun sıkıntısını biz vatandaşlar çekiyoruz. Sahipleri tarafından terk edilen, yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar çevreye tehlike saçtığı gibi, özellikle madde bağımlısı kişilerin barınağı haline geldi. Çocuklarımız başta olmak üzere hepimizin can güvenliğini açıkça tehdit eden bu yapılar için artık harekete geçilmelidir. Erzurum'un merkez semtlerinde hırsızlarla madde bağımlılarının kullandığı onlarca metruk yapı bulunuyor. Akşam belirli bir saatten sonra çocuklarımızı sokağa bırakamadığımız gibi, biz büyükler bile bu yapıların önünden geçerken endişeleniyoruz. Bu binalar ya kontrol altına alınsın yâ da biran önce yıkılsın.” isteğinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar