Bornova’da huzurlu Ramazan için önlemler alındı

Bornova Belediyesi Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahipleri için imkanlarını seferber edecek. Bornova’nın 9 değişik noktasında iftar çadırları kurulurken, ay boyunca 60 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak. Ayrıca 6 bin aileye erzak paketleri...

Google Haberlere Abone ol
Bornova’da huzurlu Ramazan için önlemler alındı

Bornova Belediyesi Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahipleri için imkanlarını seferber edecek. Bornova’nın 9 değişik noktasında iftar çadırları kurulurken, ay boyunca 60 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak. Ayrıca 6 bin aileye erzak paketleri dağıtılacak.

Çamdibi, Altındağ, Çamkule, Yeşilçam, Doğanlar, Mevlana, Pınarbaşı, Tarlabaşı’nda iftar çadırları kurulacak. Her gün 2 bin kişiye sıcak iftar yemeği dağıtılacak. Ayrıca Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi’nde de bin kişiye iftar yemeği sunulacak. Böylece Ramazan ayı boyunca 60 bin kişiye yemek dağıtılmış olacak. Ayrıca ihtiyacı olan 6 bin aileye erzak paketleri de verilecek. Bornova Belediyesi’nin ikram aracı da iftar saatinden sahura çeşitli noktalarda limonata, çay ve kahve ve su servisi yapacak.

KUTSAL MEKANLAR TEMİZLENİYOR

Bornova Belediyesi ilçedeki 96 cami, iki kilise ve iki cemevinin temizliğini gerçekleştiriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kutsal mekanları belirli bir sıraya koyarak baştan aşağıya temizliyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İlçemizde 10 farklı noktada iftar çadırları kuruyoruz. Bu çadırlarımızda dayanışma ruhunu yaşatacağız. Ayrıca Ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak paketlerini dağıtmaya başlayacağız. Dağıtım işlemi bayram öncesinde tamamlanacak. Bu kutsal ayın tüm insanlarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar