Borinli: Kimse Yok Mu Derneği'ne ilgi arttı

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Borinli, yaşanan son süreçte derneğe ilginin azalmadığını, bilhassa arttığını belirterek, "Tek amacımız insanlara faydalı olmak.

Google Haberlere Abone ol
Borinli: Kimse Yok Mu Derneği'ne ilgi arttı

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Borinli, yaşanan son süreçte derneğe ilginin azalmadığını, bilhassa arttığını belirterek, "Tek amacımız insanlara faydalı olmak. Halkımız samimiyetimize inanıyor ve desteğini artarak devam ettiriyor." dedi.

Derneğin yeni yönetim kurulu Elegante Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda geçen yıl değerlendirilirken, bu yıl yapılacak çalışmalar konusunda bilgi verildi. Yeni başkan Borinli, derneğin hizmetlerinin devam ettiğini ve ihtiyaç sahiplerine desteğini sürdürdüğünü söyledi. Bu yılda yardımların artarak devam edeceğini dile getiren Borinli, şunları kaydetti: "Bizim amacımız insanlara faydalı olmak. Yaşanan son süreç derneğimizi olumsuz yönde etkilemedi. Aksine halkımızın desteği giderek arttı. Bu yılda yoğun bir yardım programımız olacak. Gönüllü sayımızı artıracağız. Sevgi kahvaltıları, kardeş aile programları devam edecek. İhtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yardımlarımız milli eğitim ile işbirliği içinde sürecek. Dilenciliğin bitirilmesi kampanyamız bu yılda devam edecek. İhtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar, gıda paketleri, giyim yardımları, kurban organizasyonları, Ramazan ayandı sıcak yemek yardımı sürecek."

Borinli, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da derneğin yardımlarının artarak devam edeceğini dile getirerek "Afrika kıtasında, katarakt, su kuyusu, yetimhane kampanyalarımız sürecek. Savaştan kaçan Suriyeli mültecilere gıda, giyim ve nakit yardımlar sürecek." diye konuştu.

Derneğin Sakarya şubesi müdürü Mevlüt Kızılay’da, derneğe geçen yıl bin 287 kişinin yardım talebinde bulunduğunu, yapılan inceleme sonucunda bin 100 kişiye gıda, giyim ve çeşitli yardımlar yapıldığını söyledi. Dilenciliğin Bitirilmesi Projesi kapsamında ise 873 başvuru yapıldığını, 755 ihtiyaç sahibinin belirlendiği bilgisini veren Kızılay, "İş bulduğumuz dilencilerin bir kısmı çalışmak istemedi. Bunu sosyologlara inceleteceğiz." dedi.
CİHAN

Yorumlar