Bonzaiye kurban giden gencin arkadaşları: Durdurun bu illeti

Bursa’da bonzai kullandıği için hayatını kaybeden 28 yaşındaki Evren Aslan’ın arkadaşları gençlere uyuşturucudan uzak durmalarını tavsiye ederken, yetkililere ise “Durdurun bu illeti.” çağrısında bulundu.Bursa’da ailesinden ayrı...

Google Haberlere Abone ol
Bonzaiye kurban giden gencin arkadaşları: Durdurun bu illeti

Bursa’da bonzai kullandıği için hayatını kaybeden 28 yaşındaki Evren Aslan’ın arkadaşları gençlere uyuşturucudan uzak durmalarını tavsiye ederken, yetkililere ise “Durdurun bu illeti.” çağrısında bulundu.

Bursa’da ailesinden ayrı yaşayan ve bonzai kullandığı belirtilen 28 yaşındaki Evren Aslan, Merkez Osmangazi ilçesi Kayhan Mahallesi Selçuk Hatun Caddesi'ndeki apartmanda arkadaşları tarafından evde ölü bulundu. Yaklaşık bir yıldır ailesinden ayrı yaşayan Aslan’ın arkadaşı Ertan Ö., kendisini birlikte gezmeye çağırmak için gittiğinde evin kapısının açık olduğunu gördü. Arkadaşını yüzü morarmış bir şekilde yerde yatar bulan Ertan Ö.’nün haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri gencin öldüğünü tespit etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Evren Aslan’ın bonzai kullanmak için kurduğu teşkilatın önünde ölmüş olduğunu belirledi. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Evren Aslan’ın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ARKADAŞ ACISI YAŞAYAN GENÇLERİN FERYADI

Evin önünde büyük üzüntü yaşayan Evren Aslan’ın arkadaşları Ertan Özbek ve Bahadır Barcın, bonzai tehlikesine dikkat çekerek, bu ölüm oyununa bir son verilmesini istedi.

İkinci arkadaş acısı yaşadığını belirten Bahadır Barcın, “Kendisi ile yaklaşık üç aylık bir arkadaşlığımız vardı, çok samimi idik. Ancak maalesef kendisi bonzai, sentetik ilaç kullandığı için hayatını kaybetti. Birkaç kez ben de şahit oldum, uyardım. ‘Tamam bırakacağım, bu gün bırakacağım, yarın bırakacağım’ şeklinde karşılık veriyordu. Psikolojik sorunları vardı, kendisini bir nevi onunla avutuyordu.” dedi.

Aslan’ın Çekirge semtinde oturan ailesinden ayrı yaşadığını anlatan Barcın, uyuşturucuya ikinci arkadaşını da kurban verdiğini belirterek şunları söyledi: “Ben ikinci arkadaşımı uyuşturucudan ölüme kurban verdim. Diğer erkek arkadaşım da uyuşturucu kullanmıştı, kendisini dördüncü kattan aşağı attı. Yaklaşık 3 -4 yıl önce bir arkadaşımızın doğum gününde buluşmuştuk. Sigara içip, uyuşturucu alan arkadaşımız, balkona çıktı, biz hava almaya çıktığını düşündük. Ancak kendisini aşağı atmış. İkinci arkadaş acısını bu şekilde yaşadık.”

'SENİ FARKLI YOLLARA İTİYOR'

Gençlere seslenen Barcın, “Kendini boşlukta bulan ve psikolojik sorunları olan gençler tedavi olsunlar. Bu illete bulaşmasınlar. İnsanı cezbediyor ama insanı içten içe yıpratıp bitiriyor. Para bulamadığın zaman seni değişik farklı yönlere itiyor. Hırsızlık olsun, şu olsun bu olsun. Sonuçta para temin etmen lazım uyuşturucu temin etmek için. Uyuşturucu da ucuz bir şey değil.” dedi.

Yetkililere de seslenen Bahadır Barcın, bonzai ve uyuşturucu maddenin daha çok Romanların bulunduğu mahallelerde döndüğünü iddia ederek, “Amirlerimizden, memurlarımızdan rica ediyorum biraz daha bu işin üzerine gitsinler. En azından bu uyuşturucu bonzai dediğimiz maddenin önüne geçsinler. Romanlardan temin ediyorlar, parayı veren düdüğü çalıyor. Kimse ‘sen ne yaptın’, ‘ne aldın’ demiyor. Parayı verdin mi herkes her şeyi alabiliyor. On yaşında ki çocuğun parası olsun, demez yani senin yaşın ufak, vermem değil, parana göre veriyor yani. Adam alışverişe, paraya bakıyor. Yaşın tutmuyormuş, bayanmışsın, erkekmişsin fark etmiyor.” şeklinde konuştu.

Aslan’ın diğer arkadaşı Ertan Özbek ise gençlere uyuşturucudan uzak durmalarını tavsiye ederken, şunları söyledi: “Ben gençlerimizden kesinlikle uyuşturucu kullanmamasını tavsiye ediyorum. Ben bir arkadaşımı feda ettim. Herhangi bir Türk vatandaşının daha uyuşturucu madde yüzünden canını kaybetmesini istemiyorum. Arkadaşımın da kullandığını biliyordum, uyardım ama o dinlemedi, kendi bildiği yola gitti ve hayatı ile ödedi.” CİHAN

Yorumlar