'Bonzainin içinde fare zehri ve tarım ilaçları var'

Eskişehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Boz, son günlerde Türkiye’de gençleri etkisi altına alan bonzai ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Boz, bonzainin ilk kullanıldığından itibaren bağımlılık yaptığını, kalp kriziyle...

Google Haberlere Abone ol
'Bonzainin içinde fare zehri ve tarım ilaçları var'

Eskişehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Boz, son günlerde Türkiye’de gençleri etkisi altına alan bonzai ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Boz, bonzainin ilk kullanıldığından itibaren bağımlılık yaptığını, kalp kriziyle beraber ölümcül etkisini göstermeye başladığını vurguladı. "Neden bonzai? Çünkü ulaşımı çok kolay?" diyen Boz, bonzainin tamamen kimyasal olduğunu dikkat çekerek, "İçerisinde fare zehri ve tarım ilaçları var. Çok hızlı yayıldığı için tehlikeli boyutta. Eskişehir’de bonzai yüzünden hastaneye kaldırılan genç yaşta çok insan var." dedi.

Eskişehir’de 'Uyuşturucu ile mücadele' konulu toplantıda, son günlerde hızla yayılan bonzaiye dikkat çekildi. Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, madde bağımlılığı adına uyuşturucu alanında çok daha kolay malzemeler üretilmeye başlandığını kaydetti. Günay, bunlardan birisinin hap, diğerinin de son günlerde yaygınlaşan bonzai olduğunu dile getirdi. Uyuşturucu konusunda eğitimin öneminin büyük olduğunu ifade eden Günay, bağımlı olduktan sonra kişiyi sonra kurtarmanın zor olduğunu kaydederek, "Hastalık gibi bu yüzden onu önlemek çok daha zordur. Önleyici çalışmalar yapmak gerekli. Hastalığı önlemek için aşı yaparsın ama bunun aşısı yok. Bunun aşısı bilinçlenme. Bu nedenle eğitim çalışmaları son derece yararlı." diye konuştu.

'BONZAİ İSMİ DİKKKAT ÇEKİCİ, İNSANLAR ETKİLENİYOR'

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Boz ise bonzai denilen maddenin isminden de anlaşılacağı gibi çok dikkat çekici olan isminden de insanların etkilendiğini anlattı. Bonzainin ulaşımı çok kolay olduğu için çok rahat ulaşılabildiğinin altını çizen Boz, ancak bu maddenin çok tehlikeli olduğunu, ilk kullanıldığı andan itibaren bağımlılık yaptığını aktardı. Bonzainin kişiyi öldürebildiğini vurgu yapan Boz, son dönemlerde Eskişehir’de bu maddeyi kullanarak hastaneye kaldırılan çok genç yaşta insanların olduğunu hatırlattı. Bonzainin kalp kriziyle beraber etkilerini gösterdiğini kaydeden Boz, "Neden bonzai? Çünkü ulaşımı çok kolay. Tamamen kimyasal. İçerisinde fare zehri ve tarım ilaçları var. Çok hızlı yayıldığı için şu an tehlikeli boyutta." ifadesini kulandı.

'ÖĞRENCİLER ZEHİR TACİRLERİNE KOLAY ULAŞABİLİYOR'

Boz, bonzainin ilk keşfedildiği yerin Edirne, ilk yakalandığı yerin ise Eskişehir olduğunu belirtti. Boz, şöyle dedi: "Eskişehir öğrenci şehridir. Öğrenciler bu uyuşturucu tacirlerine çok çabuk ulaşabiliyor. Bu yüzden bu tür projelerle bu kötülükleri insanlara anlatmamız lazım. Son bir hafta içerisinde 10 kişi bonzai satmaktan tutuklandı. Bu konuyla ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu konuya herkes katkı verirse bonzai denilen illetten kurtulabiliriz." CİHAN

Yorumlar