"Bonzai için teyakkuza geçilmeli"

Sakarya’da, sentetik uyuşturucu bonzainin kullanımının giderek yaygınlaşmasına Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Tuncay Er’in tepki gösterdi. Er, valilik, emniyet, Diyanet gibi kurumların ve siyasilerin teyakkuzda olmaları gerektiğini...

Google Haberlere Abone ol
"Bonzai için teyakkuza geçilmeli"

Sakarya’da, sentetik uyuşturucu bonzainin kullanımının giderek yaygınlaşmasına Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Tuncay Er’in tepki gösterdi. Er, valilik, emniyet, Diyanet gibi kurumların ve siyasilerin teyakkuzda olmaları gerektiğini söyledi.

Er, uyuşturucunun, Türkiye’de kullanımı hızla artan, geleceğin teminatı gençleri zehirleyen ve Türkiye'nin en önemli yapı taşı olan aile kurumuna ciddi zararlar verdiğini belirterek “Bonzai adlı sentetik uyuşturucu maddenin kullanımının yaygınlaştığını üzülerek görmekteyiz. Gençler bonzai ile ‘kafa’ yapıp eğlendiklerini, oyun oynadıklarını zannediyor. Ama hayatlarının kumarını oynuyorlar. Çünkü Bonzai tuzağına düşenler kurtulamıyor. Bu kumara katılanların ömrü en fazla 3 yıl olarak belirtiliyor.” uyarısında bulundu.

4 YILDA YAYGINLAŞTI

Türkiye’de uyuşturucu madde kapsamına 2010 yılında dâhil edilen bonzainin ilk kez bu tarihte polis kayıtlarına girdiğini dile getiren Er, şunları kaydetti: “Yani 2010 yılından önce Türkiye’de ele geçirilen uyuşturucular arasında adı bile yok iken artık, çocuklar ve gençler arasındaki yaygınlığı yüzünden anne babaların korkulu rüyası haline gelmiştir. Bu sebeple piyasada olan tüm bağımlılık yapıcı maddeler hakkında ebeveynlerin ve gençlerin bilgilendirilmeleri şarttır ve bu sentetik uyuşturucunun tehlikelerinin kamuoyuna açıklanması gereklidir.”

TEYAKKUZA GEÇİLMELİ

Bonzai ile mücadele konusunda teyakkuza geçilmesi gerektiğini vurgulayan Er, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Valilik, emniyet, Diyanet gibi kurumların ve siyasilerin konu ile alakalı teyakkuzda olmalarını tüm birimleri ile halkı bilinçlendirme ve uyarma görevlerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bu bataklıktan çıkması için herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Bizler Saadet Partili gençler olarak uyuşturucu kullanımı ile alakalı geçmişten bu güne çabamız ortadadır. Önce Ahlak ve Maneviyat düsturu ile yola çıkmış nesiller yetiştirmenin derdinde olmaktan her zaman onur ve gurur duyduk. Uyuşturucu ile alakalı broşür ve stand çalışmaları ile halkımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır. Konu ile alakalı her kesimin aynı hassasiyette olmalarını bekliyoruz.”

CİHAN

Yorumlar