Bomba Elinde Patladı Ceza Aldı

Adana’da polis merkezine atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu sağ el 3 parmağı kopan R.A. (16) ile bombayı veren V.T. (17) bir yıl 8'er ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bomba Elinde Patladı Ceza Aldı

Adana 3'ncü Çocuk Mahkemesi'nde yargılanan iki sanık, ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan ise beraat etti.

Adana'da 11 Mart 2012 günü Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde düzenlenen izinsiz gösteri sırasında polise atmak istediği el yapımı bomba 16 yaşındaki R.A.nın elinde patladı. Patlamada R.A. sağ elinin üç parmağı koptu. R.A.nın kopan parmakları polis ekiplerince içinde buz bulunan bardağa konularak, hastaneye yetiştirildi. Sağ elinde dikilmeyecek derecede parçalamalar oluşan R.A. Adana'daki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Konya'da tedavi edildi.

R.A. patlayıcıyı kendisinin hazırlamadığını eve giderken V.T.nin çağırması ile olaya karıştığını belirtti. V.T.nin "sana bomba vereceğiz, bunu al karakola at" dediğini anlatan R.A. "V.T. ‘sen gerisine karışma biz halledeceğiz' dedi. Tam atacaktım elimde patladı. Bütün arkadaşlarım beni bırakıp gitti. Bunu yaptığıma çok pişman oldum." ifadelerini verdi. Bunun üzerine 19 Mart 2012'de R.A.ya bombayı verdiği öne sürülen V.T. yakalandı. Mahkemeye çıkartılan iki çocuk tutuklandı. Haklarında “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 22’şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 2 çocuk Adana 3'ncü Çocuk Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Yargılama sırasında ara kararla tahliye edilen çocuklardan R.A., bombalama olayını kendisine zorla V.T.nin yaptırdığını söyledi. Düğüne giderken tanıdığı 22-23 yaşlarında Heyro isimli birinin yanına geldiğini ve bakkaldan ‘Gofret al gel' dediğini dile getiren R.A., savunmalarında "Bakkaldan gofret istedim. Bana poşetin içinde bir şeyler verdi. Alıp Heyro'ya verdim. Heyro'nun yanında V.T. vardı. Mahalle arasına girdiler, 15 dakika sonra geldiler. V.T., 11-12 yaşlarında U. isimli bir çocuğu yanına çağırdı. Poşetten çıkardığı yarım litrelik su şişesi gibi bir şeyi verip ‘Bunu boşluğa atacaksın’, U.'ya da, ‘Sen de patlama sesinden sonra karakoldan dışarı çıkan polislerin üzerine atacaksın' dedi. O sırada sigara içiyordum. Sigarayı fitile tutunca yandı, atarken elimde patladı.” şeklinde konuştu. R.A.ya bombayı verdiği iddia edilen ve daha önce 8 kez bomba yapmaktan yakalanıp serbest bırakıldığı öğrenilen V.T. ise suçlamaları reddetti. Suç işleyenin adını verdiğini anlatan V.T., olay tarihinde Karataş ve Mersin'de tarlalarda çalıştığını açıkladı.

Mahkeme, R.A. ile arkadaşı V.T.yi 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' suçundan bir yıl 8'er ay hapis cezasına mahkum etti. Hükmün açıklanmasını geri bırakan hakim, çocuklar hakkında 3 yıl denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı. Çocuklar, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ise beraat etti.

Yorumlar