Bomba bavul içinde otobüsle Ankara'ya getirilmiş

Ankara Kızılay'da patlatılan bombayı bavul içinde Şanlıurfa'dan Ankara'ya taşıyan kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki şüpheli, çantada bomba olduğunu bilmediğini savundu

Google Haberlere Abone ol
Bomba bavul içinde otobüsle Ankara'ya getirilmiş

Son Haberler Logo

Ankara Kızılay'da 35 kişnin ölümüne neden olan bombanın Şanlıurfa’dan Ankara’ya bavul içinde otobüsle taşındığı ortaya çıktı. Bombayı taşıyan M.V.D. gözaltında verdiği ifadede, bavulda bomba olduğunu bilmediğini iddia etti.

Hürriyet'in haberine göre M.V.D. ifadesinde “Vahit A. bana Şanlıurfa’da siyah bir çanta vermişti. 10 Mart günü arayarak malzemeleri getirmemi söyledi. Aynı gün otobüsle Ankara’ya yola çıktım. Ertesi sabah AŞTİ’ye ulaştığımda beni Seher Çağla Demir ile Vahit karşıladı” dedi.

M.V.D., özetle şunları anlattı: 11 Mart 2016 tarihinden 8-9 gün kadar önce Vahit A. ile görüştük. Birlikte Şanlıurfa DSİ Barajı yakınlarında bir noktaya gittik. Burada Vahit A., bana siyah renkli spor bir çanta verdi. Çantanın içerisinde ne olduğunu sorduğumda biri 5, diğeri yaklaşık 10 kg’lık iki adet plastik kap olduğunu, bu kaplardan birisinin içinde isot biberi, diğerinde ise biber salçası olduğunu ve ayrıca isotların içerisinde bir tabanca olduğunu belirtti. Çantayı Vahit A. ile birlikte Urfa Polis Okulu Kanal Yolu yakınında bir yere gömerek sakladık. Vahit halen devam eden mahkemeleri ve düşmanları olduğu için silah edindiğini söyledi. Bu tarihlere denk gelen bir günde Vahit, beni Seher Çağla Demir ile tanıştırdı. Seher ile sözlü veya nişanlı olarak birlikte olduklarını, Seher’in ailesinden ayrı olduğunu ve kendisini aradıklarını, babasının tehlikeli olabileceğini söyledi.

Yorumlar