Bölünmüş yollarda hız 90 km çıkarıldı, uygulama için tabelalar değişiyor

Başkent Ankara’nın ana yollarındaki hız sınırı 70 kilometreden 82 kilometreye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bölünmüş yollarda hız 90 km çıkarıldı, uygulama için tabelalar değişiyor

Başkent Ankara’nın ana yollarındaki hız sınırı 70 kilometreden 82 kilometreye çıktı. Yüzde 10’luk opsiyon ile birlikte bu rakam 90 kilometreye çıkıyor.
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve il trafik komisyonlarının 20 kilometre olan hız limitini artırma yetkisi 32’ye çıkarıldı.
Ankara’da otomobiller için 70 kilometre olan hız sınırı, UKOME tarafından alınan kararla 82’ye çıkarıldı. Yüzde 10’luk opsiyonla birlikte şehir içi ana yollarda hız sınırı da böylece 90 kilometre oldu.

YENİ LEVHALARLA BİRLİKTE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

UKOME Genel Kurulu tarafından alınan yeni kararla İstanbul, Eskişehir, Konya, Samsun, Esenboğa Yolları ile 1071 Malazgirt, Anadolu, Sabancı ve Ankara Bulvarı gibi taşıma kapasitesi yüksek, bölünmüş yollardaki otomobiller için hız sınırı 70 kilometreden 90 kilometreye yükseltildi.
Bahse konu yollarda, trafik işaret ve levhaları ile gerekli işaretlemelerin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapımına başlanıldığını kaydeden UKOME yetkilileri, anılan işaretlemeler tamamlanıncaya kadar sürücülerin mevcut hız sınırlarına riayet etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Hız limit levhalarının “82” olarak yerleştirildiğini ancak bu sınırın yüzde 10’luk opsiyonla birlikte 90’a çıktığını anlatan yetkililer, “Yeni uygulamaya göre trafik işaretlemeleri tamamlanan yollarda, sürücülerin yeni belirlenen hız limitlerine uygun seyretmeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz” dediler. Bu sayede trafik akımında rahatlama sağlanacağını da kaydeden yetkililer, “Ayrıca, özellikle kameralı kontrol noktalarında sürücülerin ani yavaşlamaları nedeni ile meydana gelen kazalar da önlenecektir” dediler.
Altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırının 50 kilometre olarak korunduğunun altını çizen yetkililer, Başkent Ankara genelinde uygulanacak olan yeni hız limitlerine riayet etmelerinin hem can hem de mal güvenliği açısından önemine değindiler.
CİHAN

Yorumlar