Bolu'da gerginlik üniversiteye sıçradı

Bolu'da dün HDP il binasının açılışı sonrası yaşanan gerginlik Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'ne sıçradı.

Google Haberlere Abone ol
Bolu'da gerginlik üniversiteye sıçradı

Bolu'da dün HDP il binasının açılışı sonrası yaşanan gerginlik Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'ne sıçradı. Karşıt görüşlü yaklaşık 100 öğrenci birbirine girdi. Olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.

Bolu'da dün HDP İl Binasının açılışı sonrasında yaşanan gerginlik üniversiteye sıçradı. Arkadaşlarının yaralanmasını protesto eden sol görüşlü öğrenciler eylem yaptı. Eylem sırasında okula gelen sağ görüşlü öğrencilerde eylemi protesto ederek tepkisini gösterdi. Öğrencilerin sözlü olarak bir birlerini taciz etmesi taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kampüs alanına çok sayıda çevik kuvvet ve polis ekipleri gelerek her iki grubun arasında barikat kurdu. İki grup karşılıklı olarak bir birine sataştı. Çıkan olaylarda başına isabet eden taş nedeniyle bir kişi yaralandı. Bir çok öğrenci ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Başından yaralanan öğrenci 112 ekipleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edildi.
Bu sırada derste olan öğrencilerin olaylara seyirci kalmaması gerektiğini belirten bir grup öğrenci sınıfları basmaya kalktı. Güvenlik görevlileri öğrencilere engel olurken okul yönetimi öğrencilerin bir müddet daha sınıflarda kalması için hocalarla görüştü. Gerginlik devam ediyor.
CİHAN

Yorumlar