Bolu'da dondurucu soğuk etkili oluyor

Bolu'da geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Bolu'da dondurucu soğuk etkili oluyor

Bolu'da geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Eksi 15 deereceleri gören kentte etkili olan soğuk hava nedeniyle göller buz tuttu.

Bolu'da dondurucu soğuklar etkili oluyor. Özellikle gece saatlerinde eksi 15 dereceleri gören hava sıcaklıkları nedeniyle kent genelinde ki göller buz tuttu. Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Gölü, hava sıcaklığının eksi 15 derecelere inmesiyle dondu. Kar kalınlığının 50 santimetrelere ulaştığı gölün etrafında tatilciler atlı kızaklarla kayak keyfi yaptı.

Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Gölü, hava sıcaklığının eksi 15 derecelere inmesiyle dondu. Bolu merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Gölü soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Muhteşem doğasıyla herkesi büyüleyen Abant'ta hava sıcaklığı eksi 15 derecelere kadar düştü. Türkiye’nin en önemli tabiat parklarından biri olan Abant’ın donması ile muhteşem görüntüler oluştu. Gölün büyük kısmı buzla kaplandı. Göl etrafında atlı kızaklarla tur atan tatilciler yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalıştı. Kar yağışının yerini güneşe bıraktığı Abant'ta kartpostal gibi görüntüler oluştu.

Yeniçağa ilçesinde bulunan eşsiz doğası ve yaban hayatı ile insanları kendisine hayran bırakan Yeniçağa Gölü'de soğuk havanın etkisiyle buz tuttu .İlçede yaşanan aşırı soğuklar neticesinde gölün yüzeyi tamamıyla donduğu gözlemlendi. Fotoğraf karelerine gölün donmasıyla yüzeyde ilginç görüntüler yansıdı.

Yerli ve yabancı yüzlerce turisti kendine hayran bırakan Gölcük Tabiat Parkı buz tutan yüzeyi ile doyumsuz manzara oluşturuyor.

Bolu'nun Mudurnu ve Göynük ilçeleri arasında bulunan Sünnet Gölü, hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle buz tuttu.

Şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Gölköy Baraj Göleti buz tuttu. CİHAN

Yorumlar