Bolu Valisi Özçimen: Bu gazetecilik değil, haysiyet cellatlığıdır

Son valiler kararnamesi ile merkeze atanan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, 'İmamın vali kayınbiraderi' başlıklı haberi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bolu Valisi Özçimen: Bu gazetecilik değil, haysiyet cellatlığıdır

Son valiler kararnamesi ile merkeze atanan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, 'İmamın vali kayınbiraderi' başlıklı haberi değerlendirdi. Özçimen, "Valiye operasyon olur mu? Valiyi hükümet alır, en tabii hakkıdır. Ama bu gazetecilik değil. Bu haysiyet cellatlığıdır." dedi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin Gölyüzü Mahallesi'nde bulunan tesislerine veda ziyareti gerçekleştirdi. Gazeteciler ile vedalaşan Özçimen, hakkında çıkan haberleri yalanlamaya bile gerek duymadığını ifade etti.

Vali İbrahim Özçimen, 'İmamın vali kayınbiraderi' başlıklı haberin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Karşımda muhatap yok ki. Biri olsa konuşsak, anlaşsak. Yanlış yaptığım bir şey yok ki. Bu memlekette yanlış işler yok değil şüphesiz. Keşke yanlışın üstüne hep beraber gitsek. Bu noktada da içim rahat gidiyorum. Bana hırsızsın deselerdi ya da hırsızlık yapsaydım hiç konuşulmasaydı bile çok ağırıma giderdi. Ama hiç bir şey yok. Siz ulusal bir gazetesiniz”

YEREL GAZETELER CİDDİYE ALIP YAZMADI

Bolu’da yayın yapan yerel gazetelerin Sabah gazetesinin yayınladığı haberi ciddiye alıp sayfalarında yer vermediğini vurgulayan Vali İbrahim Özçimen, şöyle devam etti: “Burada birisi yazsaydı derdik ki 'yahu arkadaş ayıp değil mi araştırmacı gazetecilik yap'. Sen benim kardeş sayımı bile bilmeden bunu ulusal gazeteye yazamazsın. 24 yıl önce olmuş bir şeyi alakası yok günümüzle. Valiye operasyon olur mu? Valiyi hükümet alır en tabii hakkıdır. Ama bu gazetecilik değil. Bu haysiyet cellatlığıdır. Ben bir gazeteyi karşıma almak istemem. Adam o hali kendine razıysa koyuver gitsin. Ne denir ki buna. Şu yolu yanlış yaptın deseniz bu sizin en tabii hakkınız. Benim kardeş sayım seni ne ilgilendirir? Twitter'deki takipçi sayımla bana operasyon mu yapıyorsun? Basını da çok daha yukarıda görmek istiyorum. Eğer bende bir şey olsaydı yazacaklardı demek ki. Bir şey bulamamışlar. Buldukları; Twitter takipçi sayım. Yalanlamaya bile gerek duymadım. Bu millet getirmiş beni, en şerefli yere oturtmuş. Bu şerefe leke sürmüş isem ben kötüyüm. Benim icraatım herkesin gözünün önünde. Siz öyle bir şey gördünüz mü? Gördüyseniz lütfen yazın. Yazmazsanız iki elim yakanızdadır. Bir vatandaşımızı başka bir vatandaşımıza tercih ettiysem lütfen yazın”

Basın ile vedalaşan Bolu Valisi Özçimen, ardından tesislerden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar