Bolu Dağı'nda El Kaide Kampı Mı Var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu Bolu Dağı’nda El Kaide örgüt üyeleri için bir kamp bulunduğu yönündeki iddia, tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bolu Dağı'nda El Kaide Kampı Mı Var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu Bolu Dağı’nda El Kaide örgüt üyeleri için bir kamp bulunduğu yönündeki iddialar ile ilgili farklı tepkiler geldi. AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, El Kaide terör örgütünün Bolu Dağı’nda kampı bulunduğu yönündeki iddialara sert yanıt verdi. Sayın, yaptığı durum değerlendirmesinde "Türkiye, terörist ülke haline getirilmek isteniyor. Türkiye, dış mihraklar tarafından terörist ülke ilan edilmek isteniyor. Bu siyasi söylemlerde bu oyunun bir parçası. Bir Müslüman asla terörist olamaz. Bu söylemleri kabul etmek, akla ve mantığa aykırıdır." dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da "Somut sonuçlara ulaşamadım. Elimde bilgi yok. Soruya verilecek cevabı da merakla bekliyorum. Sezgin Tanrıkulu Bey’in bir açıklaması var. Elimde bilgi yok. Soruya verilecek cevabı da merakla bekliyorum. Somut sonuçlara ulaşamadım. Açıklamadan önce benim danışmanım aranmış. Sezgin Bey’in bir duyumu var ki, böyle bir şeyi sorma ihtiyacı duymuş. Sonucunu bekleyelim. Ama Yasin El Kadı gibi uluslar arası terörist listesinde olan biri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı’nın oğlu ile bazı yerlerin alınıp satılması konusunda görüşmüşler. Bu daha önemli." ifadelerini kullandı.

"YETKİLİ RESMİ MAKAMLAR DERHAL AÇIKLAMADA BULUNMALI"

MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın ise yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "AKP Hükümeti 2002 yılından beri Türkiye Cumhuriyetinin yönetimine talip olmuş ancak tarım, hayvancılık, eğitim, sağlık ve adalette olduğu gibi ülkenin dış politikasını mahvetmiş Tüm komşu ülkeleri Türk Devletini düşman etmiştir. Bunun yanında ne kadar uluslar arası ve ulusal illegal örgüt var ise bunların temsilcilerini Ankara’ da ağırlamış, değer vermiş lojistik yardımlarda bulunmuş ve ülkenin tüm sınır kapılarını bu örgütleri sonuna kadar açarak yol geçen hanına çevirmiştir."

Yorumlar