Bolu Belediyesi'ne soruşturma şoku

Bolu Valiliği tarafından, 2011 yılında Belediye tarafından 'Bolu Yıllığı Dergisi'nin alım işi konusunda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ve Özel Kalem Müdürü Melike Gezgin hakkında, 'Kişilere haksız menfaat sağlama' iddiasıyla soruşturma.

Google Haberlere Abone ol
Bolu Belediyesi'ne soruşturma şoku

Bolu Valiliği tarafından, 2011 yılında Belediye tarafından 'Bolu Yıllığı Dergisi'nin alım işi konusunda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ve Özel Kalem Müdürü Melike Gezgin hakkında, 'Kişilere haksız menfaat sağlama' iddiasıyla soruşturma açılmasına izin verildi.

Geçtiğimiz haftalarda merkeze alınan Vali İbrahim Özçimen imzalı kararda, “Bolu Belediyesi'nce yaptırılan 2011 Bolu Yıllığı Dergisi'nin alım işi konusunda düzenlenen dosya kapsamında, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 22. maddesi ile 1-2 ve 5. maddelerine aykırı işlem tesis edilmek suretiyle kişilere haksız bir menfaat sağlama fiilinin işlendiği yönünde yeterli bilgi ve belge olduğu anlaşıldığından, söz konusu eylemlerde sorumluluğu bulunan Harcama Yetkisi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ile Gerçekleştirme Görevlisi Özel Kalem Müdürü Melike Gezgin hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'un 6. Maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verdim.” ifadelerine yer verildiği ortaya çıktı.

RAPOR DOĞRULTUSUNDA KARAR ALINDI

Bu kararın, geçtiğimiz ay Belediyede inceleme yapan mülkiye müfettişlerinin hazırladığı rapora göre verildiği bildirildi. Ankara’ya merkez valisi olarak İbrahim Özçimen’in imzasını taşıyan kararla, haklarında delil toplanan Kültür Müdürü Güler Mert ve Özel Kalem Müdürü Melike Gezgin’in haksız menfaat sağlama fiilini gerçekleştirdiklerinden dolayı yargı karşısına çıkması bekleniyor.
CİHAN

Yorumlar