Bölge OSB'leri KGF ile kredi porotokolü imzaladı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilin Organize Sanayi Bölge (OSB) müdürleri, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile ortak kredi protokolü imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Bölge OSB'leri KGF ile kredi porotokolü imzaladı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilin Organize Sanayi Bölge (OSB) müdürleri, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile ortak kredi protokolü imzaladı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki OSB'ler birlik ve beraberlik içesinde ortak akılla hareket etme kararı aldı. Bu amaçla Erzurum OSB'de Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Kars OSB müdürleri KGF ile kredi anlaşması imzaladı. Erzincan ve Bayburt OSB müdürlerinin de söz konusu protokole imza atacakları belirtildi.

Erzurum Birinci OSB Müdürü Zafer Ergüney, KGF Müdürü Mehmet Erol Şahiner, İş Bankası Pazarlama Finansman Müdürü Erhan Keçeli ile OSB Müdürleri düzenlenen sade törenle kredi protokolüne imza attı. Ergüney, bölge sanayicinin önünü açmak ve birlikte hareket etme adına OSB'ler olarak ortak kredi protokolüne imza koyduklarını söyledi. Bölgenin kalkınmasının illerin kalkınmasından daha kolay ve önemli olduğuna işaret eden Ergüney, "Bölgemizin kalkınması şehirlerin kalkınmasından daha kolay ve önemli. Amacımız bölge illeri olarak ortak hareket etmek, ortak akılla strateji belirlemek. Coğrafi nedenlerle sıkıntılarımız aynı. Mevcut sıkıntıları birlikte, ortak hareket ederek aşmamız mümkün." dedi.

KGF Müdürü Şahiner ise OSB'lerde arsa tahsisi yapılmış işletmelerin finansal erişe ulaşmalarını kolaylaştırmak olduğunu kaydetti. 1 ila 1 milyon 500 bin lira arasında kredi limitlerinin bulunduğuna işaret eden Şahiner, "Amacımız sanayicilere finansal destek olmak. Risk paylaşımıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi vereceğiz. Ayrıca söz konusu firmalar da yatırım konusunda danışmanlık hizmeti sunacağız. İmzalanan protokolle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki OSB'lerde üretim, istihdam ve katma değer artışı ve işlevsellik kazandırmak istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar