Bölge kalkınmasına öğrenci katkısı

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) öğrencileri ve KOP Bölge İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'UNİKOP Öğrenci Çalıştayı' Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Bölge kalkınmasına öğrenci katkısı

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) öğrencileri ve KOP Bölge İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'UNİKOP Öğrenci Çalıştayı' Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. KOP Bölgesi’ni kapsayan 7 üniversitenin öğrencilerinin birlik sürecine aktif katılımı ve bölge kalkınmasına destek sağlayacak faaliyetlerin planlanmasında öğrenci bakışının da yer alabilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalıştay sonunda öğrenciler bölgesel kalkınmaya yönelik önemli kararlar aldı.

    Buna göre 7 üniversitenin katılımıyla her yıl UNİKOP Gençlik Zirvesi düzenlenmesi, üniversite öğrencilerinin sorun ve önerilerinin toplanacağı ortak bir online sistem kurulması, görme engelli öğrencilerin eğitimi için sesli kütüphane oluşturulması, bölge genelinde ortak bir yabancı dil merkezinin kurulması, gençleri kötü alışkanlıklardan koruyacak ve uzaklaştıracak etkinlik alanları ve düşünce kulüplerinin oluşturulması başta olmak üzere önemli kararlar alındı.

    Selçuk Üniversitesi Merkez Rektörlük binası Senato Salonu’nda gerçekleştirilen Çalıştay’a Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Rektör Danışmanı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, UNİKOP Genel Sekreter Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Dr. Ömür Hakan Kuzu, KOP bölge üniversitelerinin öğrenci konsey başkanları ve başkan yardımcıları katıldı.

    Toplantı kapsamında Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile öğrenciler birlikte yemek yedi. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Kasım ayı içerisindeki 'Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nu takip eden süreçte gerçekleştirilen UNİKOP Öğrenci Çalıştayı, KOP Bölgesi öğrencilerinin birlik sürecine aktif katılımı, eğitim, barınma, kariyer, beslenme, ulaşım, sağlık, kültür-sanat ve spor alanlarında öğrencilere ve bölgeye destek sağlayacak faaliyetlerin planlanmasında öğrenci bakışının da yer alabilmesi amacıyla düzenlendi.” dedi.

2 aşamada gerçekleştirilen çalıştayın ilk aşamasında, bölge üniversitelerinin öğrenci konsey başkanları üniversitelerini tanıtan, üniversitelerindeki öğrencilerin yerel ve bölgesel sorunlarını anlatan sunumlar yaptı. Çalıştay’ın son aşamasında ise öğrencilerden oluşturulan çalışma grupları birinci aşamada belirlenen başlıklar çerçevesinde öğrencilerin sorunlarına yönelik bölgesel çözüm önerileri geliştirdi. Çalıştay, açıklanan sonuç bildirgesiyle son buldu. CİHAN

Yorumlar