Boko Haram'ın Kaçırdığı Çocuklar, İsimlerini Unutmuş

Boko Haram'ın Kamerun'daki kampından kurtarılan 5 ila 18 yaşındaki 80 çocuğun isimlerini hatırlamadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Boko Haram'ın Kaçırdığı Çocuklar, İsimlerini Unutmuş

Boko Haram'ın Kamerun'daki kampından kurtarılan 80 çocuğun isimlerini hatırlamadığı öğrenildi. ABD merkezli Ulusal Demokratik Enstitü (NDI), örgütün kaçırdığı 5 ilâ 18 yaşındaki çocukların İngilizce, Fransızca yahut mahalli dilleri de konuşamadıklarını bildirdi.

Boko Haram'ın ailelerinden kaçırarak militan yaptığı çocuklar, bir ihbar üstüne güvenlik güçleri vasıtası ile Kasım ayında Kuzey Kamerun'daki bir Boko Haram kampından özgürlüklerine kavuşturulmuştu.

CİHAT EĞİTİMİ ALAN ÇOCUKLAR İSİMLERİNİ HATIRLAMIYOR

Kamerunlu yetkililer, çocukların rehin tutulduğu kampta 'cihad' eğitimi gördüğünü, uzun zaman ailelerinden ve arkadaşlarından ayrı kalan çocukların isimlerini dahi söyleyemediklerini, şu anda yetimhanede rehabilitasyondan geçtiklerini açıkladı.

IŞİD'E BAĞLILIĞINI DUYURMUŞTU

Terörist El Kaide bağlantılı Nijerya merkezli Boko Haram, bir fazla fazla kasabayı ve köyü kontrolü altında tutarken son senelerde Kamerun, Çad ve Nijer benzeri komşu devletlerde de üslenmeye başladı. teşkilat son olarak, Irak ve Suriye'de iri bir sektörü denetim eden IŞİD'e bağlılığını duyurdu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar