Boko Haram Çekiliyor, Geride Cesetler Kalıyor

Askeri operasyonlar sonucu Nijerya'nın Damasak kasabasından çekilmeye zorlanan Boko Haram örgütünün ardından bölgede başı kesilmiş en az 70 ceset bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Boko Haram Çekiliyor, Geride Cesetler Kalıyor

Nijerya'da etkinlik belli eden Boko Haram örgütüne komşu devletler Çad ve Nijer askerlerin de desteğiyle operasyon kapsamlı operasyonlar sürüyor. Reuters'ın haberine kıyasla örgüt çatışmaların arkasından Nijerya'nın Damasak kasabasından çekildi lakin geriye uyguladığı katliamın izleri kaldı. Görgü tanıkları kasabanın dışında beyhude bir araziye atılmış en az 70 bireyin cesedinin olduğu söyledi. Cesetlerden çoğunun başı kesilmiş.

Ülkenin kuzeydoğusunda yer piyasa Damasak geçen Kasım ayında Boko Haram sebebi ile ele geçirilmişti.

KAMERUN SINIRINDA 11 ÖLÜ

Kamerun sınırında olan Gambaru kasabasına Boko Haram'ın düzenlediği saldırıda ise 11 şahıs hayatını kaybetti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir ordu yetkilisi, Çad ordusu sebebi ile geçen ay örgütten kurtarılan kasabaya Boko Haram üyelerinin saldırdığını, sığındıkları Kamerun'daki Fotokol kasabasından yeni dönen kasaba sakinlerinden 11'inin saldırıda vefat ettiğini söyledi.

ÖRGÜT GERİ ÇEKİLİYOR

Sağ kurtulan Umara Şerif isimli Nijeryalı, kasabaya saldıranlara Çad askerlerinin karşılık verdiğini, militanların kasabadan çıkarıldığını söyledi. Boko Haram'ın altı aydan çok işgal ettiği Gambaru ve Ngala kasabaları Çad askerleri sebebi ile geçen ay Boko Haram'dan temizlenmişti.

ÜNLÜ İŞ ADAMLARINA OPERASYON, GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

BÖLGESEL TEHDİT OLDU

Nijerya'nın kuzeyinde etkinlik belli eden örgütün ocak ayından itibaren eylemlerini ülkenin hudut komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırması sonucunda bu beş ülke, 7 Şubat'ta bölgesel tehdit biçimine gelen Boko Haram'a karşı 8 bin 750 asker görevlendirme kararı almıştı. Bölgede, şubatın ikinci haftasında başlayan operasyonlarda bine yakın Boko Haram militanı öldürüldü.

YEMEN'DE CAMİYE SALDIRI, 55 ÖLÜ ! GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar