Boğularak öldürülen 10 yaşındaki çocuğun ailesine hukuki destek

Kırklareli’nde 51 yaşındaki Y.T. tarafından tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Halil İbrahim Aktaş’ın ailesine hukuki destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Boğularak öldürülen 10 yaşındaki çocuğun ailesine hukuki destek

Kırklareli’nde 51 yaşındaki Y.T. tarafından tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Halil İbrahim Aktaş’ın ailesine hukuki destek geldi. İstanbul Barosu avukatlarından Seval Aydoğan ve İlhan Baran, davayı üstlenerek aileden vekaletname aldı. Avukat Aydoğan, “Bu adamın bir daha toplum içerisine çıkmaması, güneş yüzü görmemesi için tüm gücümüzle destek vereceğiz.” dedi.

Halil İbrahim Aktaş, geçtiğimiz günlerde 51 yaşındaki Y.T. tarafından tecavüze uğramış, ardından da boğularak öldürülmüştü. Olayın zanlısı Y.T., emniyet güçleri tarafından yakalanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu. Güvenlik sebebiyle zanlı Y.T.’nin Edirne’ye sevk edildiği öğrenildi. 10 yaşındaki Aktaş’ın ailesine hukuki destek geldi. İstanbul Barosu avukatlarından Seval Aydoğan ve İlhan Baran davayı üstlendi. Aileye, davaya gönüllü olarak talip olduklarını anlattıklarını belirten Aydoğan, “Aile bundan memnun oldu. Noterden vekaletnamemizi aldık. Dosyanın savcısıyla görüştük. Dosya fotokopimizi de aldık. İnşallah sonuna kadar da takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Dosyanın savcılıkta olduğunu ve otopsi raporunun beklendiğini kaydeden Aydoğan, “Rapor geldiğinde davası açılacak. Dava, güvenlik sebebiyle Edirne ya da İstanbul’da görülebilir. Kısa sürede açılır diye tahmin ediyoruz. Eksik olan tek şey otopsi raporu. Adamın ikrarı da var. İnşallah ağırlaştırılmış müebbet alacak. Türkiye’deki adalet sisteminde, en basitinden kravat takıp mahkemeye geldi diye ceza indirimi alınabiliyor. Biz, bir daha toplum içerisine çıkmaması, güneş yüzü görememesi için tüm gücümüzde destek vereceğiz.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar