Boğazlıyanlı öğrenciler Çanakkale şehitliğini ziyaret etti

Yozgat’ın Boğazlıyan Müftülüğü'nce düzenlenen 'Çanakkale Şehitlerine Şiiri Ezbere Okuma" yarışmasına katılan öğrenciler Çanakkale gezisine götürüldü. Destanların yazıldığı tarihe tanık olan Çanakkale’de öğrenciler, Çanakkale...

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyanlı öğrenciler Çanakkale şehitliğini ziyaret etti

Yozgat’ın Boğazlıyan Müftülüğü'nce düzenlenen 'Çanakkale Şehitlerine Şiiri Ezbere Okuma" yarışmasına katılan öğrenciler Çanakkale gezisine götürüldü. Destanların yazıldığı tarihe tanık olan Çanakkale’de öğrenciler, Çanakkale Şehitleri Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Seyit Onbaşı Anıtı ve Nusret Mayın Gemisi Müzesini ziyareti etti.

Boğazlıyan Müftüsü Mehmet Güler, yaptığı açıklamada diyanet personelleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile gerçekleştirilen gezide öğrenciler Çanakkale destanının yazıldığı yerleri gezme ve tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Çocukların milli duygularını güçlendirmek, onlara şanlı bir tarihe sahip olduğumuz düşüncesini aşılamak için Çanakkale gezisinin düzenlendiğini dile getiren Güler, "Çanakkale gibi milli ve manevi değeri yüksek bir yeri görmek, öğrencilerin hayata bakış açısını geliştirerek, iletişim becerilerine katkı sağladı. Ailelerinden bağımsız olmalarından dolayı, bu gezi öğrencilerin özgüvenin gelişmesine de katkı sundu. Çanakkale gezine katkılarından dolayı başta İlçe Kaymakamımız sayın Ahmet Dilsiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ülkenin tarihi açısından önemli olayların yaşandığı tarihi yerleri göstermek, amacıyla organize edilen gezinin çok anlamlı ve bir o kadar da güzel geçtiğini ifade eden Güler, "Rehberin anlatımıyla adeta canlı olarak o duyguları yaşayan öğrencilerimiz, Çanakkale şehitleri hakkında çok yönlü bilgi edindiler. Çanakkale ruhunu her zaman canlı tutmanın en etkili yolu yeni nesli bu topraklara getirip gezdirmek ve o havayı yaşatmaktır. Bu amaçla öğrencilerimizi buralara getirip o günlerde yaşananları öğretmeye çalıştık. Düzenlenen gezinin çok yararlı geçtiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Geziye katılan öğrenciler ise ilk defa Çanakkale ve Bursa'yı gördüklerini, özellikle Çanakkale'deki tarihi zaferlerden çok etkilendiklerini söyleyerek, kendilerine bu duyguları yaşatan yetkililere teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar