Boğazlıyanlı çiftçiler yağmur duasına çıktı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde kurak giden havalar dolayısıyla çiftçiler yağmur duasına çıktı. Boğazlıyan Belediyesi, Ticaret Borsası, Boğazlıyan Sulama Birliği ve Kayseri Şeker Fabrikası tarafından pazar yerinde organize edilen yağmur...

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyanlı çiftçiler yağmur duasına çıktı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde kurak giden havalar dolayısıyla çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Boğazlıyan Belediyesi, Ticaret Borsası, Boğazlıyan Sulama Birliği ve Kayseri Şeker Fabrikası tarafından pazar yerinde organize edilen yağmur duasına Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, İlçe Müftüsü Mehmet Güler, Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı, Sulama Birliği Başkanı Avni Hokkaömeroğlu, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, AK Parti İlçe Başkanı Hamza Kaya, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Yağmur duasından önce Kur’an-ı Kerim'den ayetler okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Güler, tarafından öğle namazına müteakip yaptırılan yağmur duasına vatandaşlarda amin diyerek eşlik etti.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, yağmur duası sonrası yaptığı açıklamada, son yılların en kurak mevsiminin yaşandığını söyledi. Erdal, "İlçenin tarım memleketi olması münasebetiyle kuraklıktan dolayı vatandaşlarımızla birlikte yağmur duasında bulunduk. Tabi ki tüm bunlar Cenab-ı Hakk’ın bizler için bir imtihanı. Bu imtihana elimizden geldiği kadar, Peygamber Efendimizin sünnetine uyarak yağmur duasında bulunduk. Yüce Rabbim yapmış olduğumuz duaları kabul buyursun." dedi.

Yağmur duasını yaptıran İlçe Müftüsü Mehmet Güler ise bu yılın kurak bir yıl olarak geçtiğini belirterek "İnşallah en kısa zamanda uzun ve bol yağışlı günler olur. Allah inşallah dualarımızı kabul eder. Bizlere hayırlı bereketler verir ve hayırlı mahsuller almamıza vesile olur." dedi.

Yapılan yağmur duası sonrasında vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. CİHAN

Yorumlar