Boğazlıyan’da polis haftası törenle kutlandı

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyan’da polis haftası törenle kutlandı

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdür vekili Emniyet Amiri Mustafa Taç yaptı. Emniyet Amiri Mustafa Taç, “Şanla, şerefle yazdığı 169. yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın teşkilatlar arasındaki yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır.” dedi.

Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkilaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan dolayı büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Taç, emniyet teşkilatının beklentilere cevap verme adına sürekli kendisini yenilediğini vurguladı.

Emniyet teşkilatının toplumda huzur ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler üstlendiğine dikkat çeken Taç, "Bizler de bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü adalete dayanmayan güç zorbalıktır, zalimliktir. Ama kuvvete dayanmayan adalette acizlik olur, Hukuk devletinde Polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için de zalim değildir, adildir ve adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Taç, “Bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımız ve ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından polis konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi.
Daha sonra İlçe Emniyet Müdür vekili Emniyet Amiri Mustafa Taç, makamında kutlamaları kabul etti. Programa Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Dilsiz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar