Boğazlıyan’da kaba inşaatı biten cami hayırseverlerden yardım bekliyor

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde, Mevlana Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşaa edilen ve yapımına 3 yıl önce başlanılan 'Mevlana Cami' hayırseverlerin yardımını bekliyor. Aslan göğsü, taş taklidi somaki yapım ve süslemeleriyle...

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyan’da kaba inşaatı biten cami hayırseverlerden yardım bekliyor

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde, Mevlana Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşaa edilen ve yapımına 3 yıl önce başlanılan 'Mevlana Cami' hayırseverlerin yardımını bekliyor. Aslan göğsü, taş taklidi somaki yapım ve süslemeleriyle farklı bir görünüm arz eden cami adına yakışır şekilde ibadete sunulacak.

    İlçenin yeni yapılaşmanın yoğunlaştığı mahallede inşaası devam eden cami, ibadet hizmetine sunulması halinde, geniş ve ferah bir ibadet yeri ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, ilçeye de güzel bir görünüm kazandıracak.

    Caminin ilçenin yüksek mevkiinde bulunması hasebiyle, diğer camilere nazaran kentin genelini kucaklayıcı bir görünüm içeriyor. Alt katı sosyal bölümlerden oluşan birinci katı cami olarak hizmet verecek. Kadın mahfili olarak da adlandırılan fevkâne kısmı ise nakkaşların maharetleriyle görülmeye değer özellik ve güzellik taşıyor. Mevlana Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Memiş Öztürk, "3 yıldan beri sabah akşam demeden imkanlarımızı ve zamanımızı hep bu camiye ayırdık. Ama şimdi ise maddi sıkıntı yüzünden kaldık. Bu yüzden maddi destek lazım, hayırseverlerin vicdanlarına bu camiyi teslim ediyoruz." dedi.

    Caminin alt katının bir bölümünü cuma namazları için tahsis ettiklerini ve mahallelinin cuma namazlarını kılmaya başladığını ifade eden Öztürk, "Cami, toplam 2 bin 485 metrekare alana sahip, bunun 400 metrekaresine cami oturtuldu. Yaklaşık 800 kişilik cemaat kapasitesine sahip. Camimiz çift minareli, bir ana kubbe olmak üzere 15 kubbesi var. Cami iç kısmı kesme taş yapımı ancak, kadın mahfili kısmı taş taklidi somaki olarak bezendi. Yarım ve küçük kubbeler ile aslan göğsü süslemeleri en güzel şekilde işlenerek caminin ruhuna yakışır şekilde dizayn edildi." şeklinde konuştu.

    

    Caminin yeterli maddi destek bulması halinde yaklaşan ramazan ayında ibadete açılacağını söyleyen Öztürk, vatandaşlardan yardım beklediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar