Boğazlıyan’da arabaşı gecesi düzenlendi

Yozgat’ta kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan arabaşı yemeği birlik beraberlik adına kaynaşmaya vesile oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyan’da arabaşı gecesi düzenlendi

Yozgat’ta kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan arabaşı yemeği birlik beraberlik adına kaynaşmaya vesile oluyor. İlde belediye tarafından tescili yapılan arabaşı yemeği havanın soğuması ve kar yağışı ile birlikte sofralardaki yerini aldı.

Boğazlıyan ilçesinde ilk defa bürokrasi, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri ve muhtarların katılımı ile Yozgat kültürüne has olan "arabaşı gecesi" düzenlendi. İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, ORAN Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu hibe destek çağrısını fırsat bilerek “arabaşı gecesi” etkinliğinin düzenlendiklerini söyledi.

Kaymakam Dilsiz, "Boğazlıyan’ın ihtiyacı yönünde hazırlanan projeleri, ilgili yerlere iletilmesi ve ilçeye de bir takım projeler üreterek kazandırılması noktasında bir çalışma yapılmasının arzusu içerisindeyiz. Bu kapsamda proje büromuz zenginleştirildi.Daha çok arkadaşımızla, daha nitelikli, daha fazla projeleri ilgili yerlere sunup, Boğazlıyan’a bir takım ödeneklerin getirilmesi planlanıyor. Artık kimse kimseye bir proje olmaksızın ödenek vermiyor. Bir yer talebiniz olduğunda, projeniz var mı? diyorlar. Biz bu anlamda projeleri sunacağız." dedi.

İlgili ödenekleri Boğazlıyan’a kazandırmanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade eden Dilsiz, "ORAN Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu çağrıda ilçe bürokrasisi, meslek kuruluşları, yerel yönetimler belediyeler, mahalli idareler, KOBİ’ler gibi kuruluşların hazırladığı projeler değerlendirilerek, desteklenebilecek. Bizim amacımızda Boğazlıyan’a katkılar sağlamak. Yapılan bu toplantı inşallah Boğazlıyan için bir milat olur. ORAN Kalkınma Ajansı yetkilileri bu hafta içerisinde Boğazlıyan’da bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Bizlerde Boğazlıyan ilçesi olarak düzenlenecek olan toplantıya gereken önemi verip, gerekli katkıyı sağlarsak ilçemize de güzel çalışmaları kazandırmış olacağız. Bundan sonra diğer temsilcilerle bir araya gelinerek, birlik ve beraberlik içerisinde bu ilçeye nasıl katkımız olur onun çabası içerisinde olacağız. İstişare bizim inancımızda olmazsa olmazımızdır. O yüzden tüm farklı kanaat önderlerinin farklı tüm kesimlerin fikirlerini katkılarını alarak Boğazlıyan’a bir şeyler kazandırılabilir düşüncesi içerisindeyiz. Niyet hayır olduğu müddetçe akıbetimizde de hayır olur. Boğazlıyan’a güzel çalışmalar yaparız." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar