Boğazlıyan’da 500 kişilik caminin temeli törenle atıldı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde hayırseverler tarafından yapılacak 500 kişilik cami yapılacak. 261 metrekare alan üzerine inşa edilen Mescid'i Muteber Camii'nin bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Boğazlıyanlı hayırsever Yakup Yazılıtaş'ın...

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyan’da 500 kişilik caminin temeli törenle atıldı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde hayırseverler tarafından yapılacak 500 kişilik cami yapılacak. 261 metrekare alan üzerine inşa edilen Mescid'i Muteber Camii'nin bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Boğazlıyanlı hayırsever Yakup Yazılıtaş'ın büyük destekleri ile yapımına başlanılan caminin temeli düzenlenen tören ile atıldı. Törene ilçe Müftüsü Mehmet Güler, Boğazlıyan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Beyaz, Dernek Başkanı Yusuf Öcal, hayırsever Yakup Yazılıtaş ve mahalle sakinleri katıldı. Dernek Başkanı Yusuf Öcal, 261 metrekare alan üzerine kurulacak olan Mescid'i Muteber Cami için değişik camilerden alıntılar alındığını belirterek, "Mahallemiz modern bir camiye kavuşacak." dedi.

Cami'nin bu yıl içerisinde hizmete açılmasının planlandığını kaydeden Öcal, "Camimiz tamamlanıp hizmete açıldığında yaklaşık 500 kişi burada ibadet edebilecek. Cami'nin alt kısmına abdesthane ve lavabolar yapılacak. Özürlü vatandaşlarımızın burasını daha rahat kullanabilecek. Cami'nin zemin kısmına yaklaşık 13-14 ton demir döşendi. Hayırsever vatandaşımız Yakup Yazılıtaş, arsayı cami için bağışladı. Ayrıca maddi olarak da yüksek bir destekte bulunup, eş dost ve akrabaları ile de görüşerek cami için yardımcı oluyor. Cenab-ı Allah hayırsever vatandaşımızın da hayrını kabul etsin. Caminin minaresini ise hayırsever Yaşar Yazılıtaş üstlendi." diye konuştu.

Programda Müftü Mehmet Güler ise caminin Boğazlıyan'a hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulunarak, hayırsever vatandaşlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra okunan duaların ardından caminin temeli atıldı.

CİHAN

Yorumlar