Boğazlıyan HEM'den yıl sonu sergisi

Yozgat’ın Boğazlıyan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, kursiyerler tarafından 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında yapılan el işi serlerin bulunduğu sergi açıldı.İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen serginin açılışını...

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyan HEM'den yıl sonu sergisi

Yozgat’ın Boğazlıyan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, kursiyerler tarafından 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında yapılan el işi serlerin bulunduğu sergi açıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen serginin açılışını Kaymakam Ahmet Dilsiz, Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız ve Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç yaptı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Türkoğlu, serginin açılış öncesi yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi kurslarının önemine değindi. Türkoğlu, "Giyim, el sanatları ve trikotaj kurslarına ait el emeği göz nuru olarak ortaya konulan eserleri sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halk eğitim olarak eğitim ve öğretim yılı başından itibaren merkez, kasaba ve köylerde alan taraması yapılarak istekler doğrultusunda mesleki, sosyal-kültürel ve okuma-yazma kurslarının açılmasını sağladık. Bu kapsamda merkezimizde 53 mesleki kurs, 36 sosyal ve kültürel kurs, 9 okuma-yazma kursu açıldı. Bu kurslara Bin 24 kadın, Bin 732 erkek olmak üzere toplam 2 Bin 756 kursiyer eğitim gördü." dedi.

Boğazlıyan Merkez, kasaba ve köy okullarında 18 merkezi sınavlara hazırlık kursunun açıldığını belirterek, şunları söyledi: "Açılan kurslara toplam 873 öğrenci katıldı. Bunun yanısıra 4 özürlü memur sınavı hazırlık kursu ve 2 YGS kursu açılarak, dershane imkanlarından yararlanamayan gençleri sınavlara hazır kursları açıldı. İlçe Kaymakamlığı ile işbirliği halinde SODES kursu açıldı. Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde İlçe Kapalı Cezaevi'nde mahkumların meslek edinmeleri ve mahkumiyeti sona erince geçimlerini sağlayabilecek bir iş sahibi olmaları amacı ile cezaevinde 4 mesleki kurs açıldı. İlçe Müftülüğü'nde 2 cenaze hizmetleri ve arapça kursu açıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu ve arıcılık kursları ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nca kursiyerlere sağlık konusunda bilgilendirici seminerler düzenlendi."

İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz de, kursiyerlerin bir yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünlerin açılıp sergilenmesinden dolayı kursiyer, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti. Kaymakam Dilsiz, "Gerçekten çok büyük emek harcanmış. El emeği göz nuru ürünleri kursiyerlerimiz gerçekten çok güzel bir çalışma yaparak sergilemiş. Meşakkat dolu el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesi ve yöresel el sanatlarının geleceğe taşınması önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergi gezilerek, çalışmalarla ilgili bilgi alındı. Daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.

CİHAN

Yorumlar