Boğazlıyan Belediyesi yeşil alan seferberliği başlattı

Yozgat’ın Boğazlıyan Belediyesi daha temiz, daha güzel, yaşanılabilir bir ilçe için yeşil alan seferberliğini başlattı.Boğazlıyan Belediyesi, daha yeşil bir çevre yaratmak için yaptığı yatırımlarla ilçenin görünümünü değiştirmeye...

Google Haberlere Abone ol
Boğazlıyan Belediyesi yeşil alan seferberliği başlattı

Yozgat’ın Boğazlıyan Belediyesi daha temiz, daha güzel, yaşanılabilir bir ilçe için yeşil alan seferberliğini başlattı.

Boğazlıyan Belediyesi, daha yeşil bir çevre yaratmak için yaptığı yatırımlarla ilçenin görünümünü değiştirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda belediye çalışanları TOKİ ve Karakoç yolu üzerinde bulunan alana bin 500 adet çam fidanını toprakla buluşturdu. İlk fidanın dikimini ise Belediye Başkanı Hamdi Erdal yaptı. Başkan Erdal, yaptığı açıklamada Boğazlıyan'ın yeşil bir dokuya kavuşması için çalışmalara başladıklarını belirterek ilçenin çevreye ve yeşile verdiği önemle öne çıkan belediyeler arasında yer alması için çalışma başlattıklarını söyledi.

'Bir fidan bir insandır' diyen Başkan Erdal, "Hepimiz Boğazlıyan'da yaşıyor, Boğazlıyan'da nefes alıyoruz. O yüzden yeşil alanların önemi çok büyük. Biz geleceğimize ne kadar yeşil alan, ne kadar sağlıklı bir doğa bırakırsak iyi olur. Geleceğimize güzel bir çevre bırakmamız gerekiyor. Aynı zamanda yerel yöneticiler olarak, topluma çevre bilincini aşılamak zorundayız. Hem yeşili koruyacağız. Hem de ilçeyi yeşillendireceğiz." dedi.

Başkan Erdal, yapılan çalışmalarla birlikte görsel kirliliklerin de ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra TOKİ bölgesinde 30 dekar alana bin adet çam fidanı ve Karakoç yolu üzerinde bulunan 16 dekar alana da 500 çam fidanı dikildi.

Çam dikme etkinliğine Belediye Başkanı Hamdi Erdal'la birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz ve İbrahim Beyaz ile muhtar Yener Taşdelen ve mahalle sakinleri de katıldı. CİHAN

Yorumlar