Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Soma’ya gitti

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine destek vermek ve taziyelerini iletmek için Soma’ya gitti. Boğaziçi Üniversitesi Rumelihisarı’nda bulunan kampüsünde...

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Soma’ya gitti

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine destek vermek ve taziyelerini iletmek için Soma’ya gitti.

Boğaziçi Üniversitesi Rumelihisarı’nda bulunan kampüsünde bir araya gelen bir grup öğrenci, Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek vermek ve ailelere taziyelerini iletmek için Soma’ya gitti. 3 otobüsle yola çıkan öğrenciler, kampüs önünde bir basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Özge Keleş, “Biz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak 140 öğrenci Manisa Soma’ya gidiyoruz. Bugün biz işçilerimizin isimlerini gördük. Bu isimler Soma’dan, Çavuştepe’den, Kütahya’dan, Hakkari’den, Zonguldak Çaycuma’dan Türkiye’nin dört bir yanından işçiler vardı. Ve Soma’da gerçekleşen bu işçi ölümlerinin peşinden gidiyoruz. Orada önce taziyelerimizi ileteceğiz bütün ailelerimize onlara destek olmak için gidiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından grup otobüslere binerek Soma’ya hareket etti.

CİHAN

Yorumlar