Boğaz enfeksiyonu kırmızı göz hastalığına yol açıyor

Uzmanlar özellikle kış aylarında düşen vücut direnci ile birlikte gözlerin de hastalıklara açık hale geldiği uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Boğaz enfeksiyonu kırmızı göz hastalığına yol açıyor

Uzmanlar özellikle kış aylarında düşen vücut direnci ile birlikte gözlerin de hastalıklara açık hale geldiği uyarısında bulundu. Hospitalpark Group Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Düriye İlbağa, soğuk kış günlerinde insanların soğuk algınlığının yanı sıra göz sağlığına da dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Soğuk kış aylarında insanların özellikle kapalı alanlarda sıkça vakit geçirdiğini kalabalık ortamların göz enfeksiyonu kapılmasına yol açtığını dile getiren Op. Dr. Düriye İlbağa, "Kalabalık ve kapalı ortamlarda göz enfeksiyonları hızla yayılabiliyor. Bu anlamda mikrobik olarak hastalık yaratan göz rahatsızlıklarına 'kırmızı göz' hastalığı olarak adlandırıyoruz. Özellikle soğuk algınlıklarına ve boğaz enfeksiyonlarına neden olan virüsler, göze kolayca bulaşıp enfeksiyona yol açabiliyor. Gözün beyaz olan kısmının kırmızıya dönüştüğü bu hastalık gözde kızarıklık, çapaklanma, yanma, batma ve acıma gibi şikâyetlere yol açmaktadır." dedi.

"TOKALAŞMAKTAN KAÇININ"

Bir uzman doktora görünmeden ilaç yada damla kullanılmaması gerektiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Düriye İlbağa, "Kırmızı göz hastalığına yakalananlar bir uzmana görünmeden kulaktan dolma bilgiler ile ilaç ya da damla kullanıyorlar. Bu kullanım çok yanlıştır gözünüzde geriye dönülmez tahribatlara yol açabilir. Bu anlamda mutlaka bir doktora başvurmanız gerekmektedir. Bununla birlikte hastalığın bulaşmasını engellemek için de eller sık yıkanmalı, kırmızı gözü olan kişilerle tokalaşmaktan kaçınılmalıdır." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar