Bodrum’un dört bir yanından tarih fışkırıyor

Bodrum merkez başta olmak üzere ilçenin birçok bölgesinde tarihi mezarlar gün yüzüne çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum’un dört bir yanından tarih fışkırıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda, ilçenin dört bir yanından tarih mezarlar, kaya üstünde figürler ve eski tunç devrine ilişkin bulgular gün yüzüne çıktı.

Gümüşlük mahallesi Kadı kalesi mevkisinde Milattan öncelikle 3 bin yılına ilişkin bulunan eski Tunç devrine ilişkin bulunduğu söylenen 10 tane Pitos mezarı bulundu. Küp içerisinde bulunan iskeletler küplerle müşterek koruma altına alındı. Aynı bölgenin 2 km yakınında Bizans zamanına ilişkin Örgü tekme örgülü 1 tane mezar daha bulundu.

Çukurbükü mevkisinde ise 5 tane Milattan evvel 3 yılına ilişkin pitos mezarlarıda bulunduğu ortaya çıktı. Yalıkavak mahallesinde ise bir kaya üstünde bey figürü bulundu. İnşaat atıklarının içerisinde bulunan kaya üstündeki bey figürünün eski çağlarda gebe kalamayan bayanların adak adadıkları kaya bulunduğu öğrenildi. İnşaat atıklarının içerisinde bulunan kayanın 2 bin 600 yıllık bulunduğu hesap ediliyor.

Müze Müdürlüğü sebebi ile Kurtarma kazı ile gün yüzüne çıkarılan kaya parçasının etrafından ise duruluk çalışmaları yapılıyor. Bodrum Merkez’de ise Emniyet Müdürlüğünün yanında Helenistik Döneme ilişkin 9 tane mezar bulundu. Mezarların kazı çalışmaları devam ederken çok sayıda iskelet parçaları da bulundu. Aynı devre ilişkin 3 mezar ise Şalvar ağa tepesinde bulundu.

Müze müdürlüğünün çalışmaları ile bulunan 5 ayrı bölgedeki tarihsel harabeler yetkililer sebebi ile koruma altına alındı. Birçok alanda ise arkeolojik çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar