Bodrum’da içme suyu boru hattı patladı, ortalık savaş alanına döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde içme suyu boru hattı patladı. Birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum’da içme suyu boru hattı patladı, ortalık savaş alanına döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde içme suyu boru hattı patladı. Birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Bodrum’a bağlı Güvercinlik Mahallesi'nde DSİ’ye ait içme suyu boru hattı patladı. Yaklaşık 10 ev ve birçok iş yeri sular altında kaldı. PTT Sokak'ta yaşayan vatandaşlar evleri sular altında kalınca isyan etti. Son bir yılda yaklaşık on kere patlama yaşanan DSİ boru hattının cam elyaftan yapıldığı ve yeni bir ihale yapılarak boruların kısa süre içerisinde çelikle değiştirileceği öğrenildi.

SOKAKLAR DEREYE DÖNDÜ

Savaş alanına dönen sokaklarda Bodrum Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği yetkilileri hasar tespit çalışması yaptı. Evi sular altında kalan Gülşen Kaya isimli vatandaş yılda birkaç kere içme suyu boru hattının patladığını ifade ederek, “Evimizi aniden su bastı. Bir anda pencerelerden içeriye su girdi. Pencereden baktım duvarlar kırıldı ve su geldi. Torunumu son anda kurtardım.” dedi. Aracı hasar gören Galip Parmak da isimli mahalleli ise patlamanın hemen ardından istinat duvarının suyla birlikte gelerek aracına hasar verdiğini ifade etti.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, evleri ve iş yerleri sular altında kalan vatandaşları mağdur etmeyeceklerini belirterek şöyle konuştu: "Ne yazık ki içme suyu boru hattında sürekli patlama meydana geliyor. Vatandaşlarımız şu an mağdur durumda. Belediyeler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Su hattı yapılırken borular yanlış döşenmiş. Bununla ilgili olarak ihale yaptık ve borular kısa süre sonra çelikle değiştirilecek.”

DENİZ ÇAMURA BÜRÜNDÜ

Boru hattının patlamasıyla cadde ve sokaklarda birleşen sular denize aktı. Masmavi denizin rengi tamamen kahverengiye büründü.

Belediyeye ait itfaiye ekipleri çamura bürünen cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarına başladı. Herhangi bir can kaybı yaşanmayan olayda yetkililer hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar