Bodrum’da 4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi başladı

4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde Bodrum’da başladı. Cumhurbaşkanı Gül, Türk Konseyi ile maksatlarının diğer bölgesel işbirliği mekanizmalarını destekleyecek şekilde bölgesel...

Google Haberlere Abone ol
Bodrum’da 4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi başladı

4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde Bodrum’da başladı. Cumhurbaşkanı Gül, Türk Konseyi ile maksatlarının diğer bölgesel işbirliği mekanizmalarını destekleyecek şekilde bölgesel ortaklık tesis etmek olduğunu ifade etti.

4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün açılış konuşması ile başladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirvede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile misafir ülkelerin Dışişleri, Kültür ve Turizm bakanları katılıyor.

‘‘Aramızdaki dostluğumuz bu kadar güçlü ve ilişkilerimiz bu denli yoğun olunca işbirliğimizi sadece ikili düzeyde sınırlı tutamazdık.’’ diyen Cumhurbaşkanı Gül, Türki Cumhuriyetler arasında ekonomik, sosyal ve kültürel etkileşime ivme kazandırmak için Türk Konseyi’ni kurma kararı verdiklerini ifade etti. Türk Konseyi’ni birlik kuvvet doğar şiarından yola çıkarak kurduklarını ifade eden Gül, Türk kavimleri arasındaki birlik ve beraberliğin bir sembolu olduğunu sözlerine ekledi. 2009 yılından bu yana her yıl kesintisiz olarak düzenli olarak bir araya geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, maksadın diğer bölgesel işbirliğini mekanizmalarını destekleyecek şekilde bölgesel ortaklık kurmak olduğunun altını çizdi. Zirve’de halkların yararına olan tüm konuları ele alacaklarını kaydetti. Bu yılki zirvenin temasının turizm olarak belirlendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Turizm insanların birbirlerini daha yakından tanıdıklarını ve müşterek noktalarını ortaya çıkarttığını anlattı.

Zirve için Bodrum’da bulunan devlet başkanlarını Cumhurbaşkanı Gül, Hotel önünde karşılayarak deniz manzarası karşısında oturarak bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından aile fotoğrafı çekildi ve sonrasında zirve toplantısına geçildi.

CİHAN

Yorumlar